Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul care a instrumentat dosarul lui Voiculescu, sancționat de CSM

emilian eva

În şedinţa din data de 29 octombrie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Eva Emilian şi a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Călin Sorin Mihail, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, se aratta intr-un comunicat de presa al CSM.

Prin urmare, în temeiul prevederilor art. 100 lit. b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a aplicat domnului Eva Emilian sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 5 luni, iar în temeiul art. 100 lit. a din acelaşi act normativ, a aplicat domnului Călin Sorin Mihail sancţiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi  lit. t din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor - „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi “exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru procurori  poate fi atacată cu recurs,  în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul ieşean Emilian Eva a realizat rechizitoriul din dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Sursa foto: barfadeiasi.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.