Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul cazului Rarinca, mare salvator al lui Basescu

Procurorul care a instrumentat dosarul de santaj al Marianei Rarinca in urma plangerii facute de sefa ICCJ Livia Stanciu, este acelasi care l-a salvat pe fostul presedinte Traian Basescu de dosarul din 2012 privind spalrea de bani.

Procurorul Carmen Damian este cea care în 2012 i-a dat NUP lui Traian Băsescu în dosarul care viza legalitatea încheierii unor contracte de către Costel Căşuneanu cu Ministerul Transporturilor şi Primăria Municipiului Bucureşti, sub conducerea lui Traian Băsescu. Tot ea a instrumentat si cazul Rarinca, a dezvaluit Oana Stancu la Antena 3.

Jurnalista a explicat ca potrivit anchetei sale procuroarea ar fi mintit in cazul Basescu in legatura cu o masina pe care acesta ar fi primit-o de la Costel Casuneanu la un pret mult mai mic decat valoarea reala. Procurorul a scris in decizia sa ca tranzactia pentru un Mercedes s500 nu a existat. Problema este ca era public contractul de vanzare-cumparare inca din 2002.

Procurorul General, Tiberiu Niţu, a cerut în instanţă redeschiderea acestui dosar, constatând că sunt indicii ale unor infracţiuni. Instanta a acceptat solicitarea lui Nitu, iar judecătorii care au decis redeschiderea dosarului Băsescu-Căşuneanu o acuză pe procuroare ca a instrumentat cazul de neglijenţă. Magistraţii cer acum reluarea verificărilor tuturor contractelor care au existat între Costel Căşuneanu şi Traian Băsescu, în perioada în care acesta s-a aflat la conducerea ministerului Transporturilor şi a Primăriei Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.