Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul General a pus gand rau imunitatii alesilor

nitu

Procurorul General Tiberiu Nitu propune modificarea statului parlamentarilor si legea responsabilitatii ministeriale. El a facut deja propuneri Guvernului astfel incat aprobarea solicitarilor justitiei catre Parlament sa fie inlesnite. El reclama faptul ca doua anchete au fost deja impiedicate de Parlament prin respingerea unor cereri de incepere a urmaririi penale.

Totodata el avertizeaza ca evaluarea probelor este de responsabiliatea stricta a magistratilor, insinuand astfel ca nu doreste la parlamentarii sa mai aiba acces la dosarele colegilor lor pentru care procurorii solicita urmarirea penala, retinerea sau arestarea.

Iata precizarile Ministerului Public:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Tiberiu-Mihail Niţu, consideră că este necesară modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială. În acest sens, Ministerul Public a formulat, în septembrie 2014, o serie de propuneri Guvernului României, iar în martie 2015, Camerei Deputaţilor.

Propunerile Ministerului Public au în vedere asigurarea celerităţii acelor proceduri parlamentare care influenţează cursul procedurilor judiciare, precum şi stricta delimitare a întinderii atribuţiilor autorităţii legislative în cadrul aceloraşi proceduri, în sensul că evaluarea probelor şi a oricăror aspecte privind oportunitatea măsurilor este atributul exclusiv al organelor judiciare.

Conducerea Ministerului Public apreciază că modificările solicitate se impun în condiţiile în care, în cursul acestui an, două anchete penale au fost împiedicate prin respingerea solicitărilor procurorilor privind ridicarea imunităţii parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.