Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Germaniei a fost DEMIS după ce a atacat Ministerul Justiției

Guvernul german l-a demis marţi pe procurorul general după ce acesta a acuzat Ministerul Justiţiei că ar fi intervenit într-o anchetă de trădare foarte criticată asupra unui site de ştiri, relatează Reuters.

Într-o ciocnire rară între autorităţile de stat şi justiţie, ministrul justiţiei, Heiko Maas, a declarat că nu mai are încredere în procurorul general Harald Range.

'De aceea am decis în acord cu cancelarul să îi solicit preşedintelui să-l demită', a spus Maas în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Berlin. El a precizat că procurorul şef din Munchen, Peter Frank, va fi succesorul lui Range.

Range a suspendat săptămâna trecută o anchetă asupra netzpolitik.org pe durata în care era aşteptată opinia unor experţi independenţi privind posibilitatea ca articolele publicate pe site privind planurile statului de a supraveghea comunicaţiile online să reprezinte divulgare de secrete de stat.

Anterior în cursul zilei de marţi, Range le-a spus reporterilor că Ministerul Justiţiei i-a cerut să pună capăt acestei evaluări independente, după ce o primă estimare preliminară a ajuns la concluzia că un document publicat la 15 aprilie reprezintă secret de stat.

Range nu a intrat în amănunte asupra motivelor pentru care guvernul vrea ca evaluarea să fie oprită, dar Maas a declarat săptămâna trecută că este important să fie apărată independenţa presei, adăugând că are îndoieli că publicarea respectivelor documente ar pune în pericol Germania.

Un purtător de cuvânt al Angelei Merkel a declarat luni că Heiko Maas are sprijinul deplin al cancelarului. La rândul său, Ministerul de Interne a precizat că are îndoieli asupra acuzaţiilor de trădare, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.