Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al României: 'Activitatea jurnalistică devine un pilon al statului de drept, o componentă complementară a activității sistemului judiciar'

Inquam Photos / Octav Ganea
gabriela scutea

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, salută activitatea pe care jurnaliștii o duc zi de zi, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, sărbătorită an de an în 3 mai 2022.

„Cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Libertății Presei doresc să transmit un mesaj de susținere necondiționată a activității jurnaliștilor și libertății presei, o presă liberă, obiectivă și responsabilă fiind indispensabilă societății democratice, precum și protejării drepturilor și libertății cetățenilor.

Dorim să subliniem cu această ocazie contribuția pe care mass-media responsabilă și independentă a avut-o și o are în informarea publicului și alertarea organelor de anchetă în privința actelor de corupție în care sunt implicate persoane care ocupă diverse funcții publice, precum și a altor situații de încălcare a legii penale. Nu de puține ori, urmare a unor astfel de materiale de presă, Ministerul Public s-a sesizat, reușind tragerea la răspundere penală a autorilor unor infracțiuni.

Atunci când activitatea jurnalistică este desfășurată cu obiectivitate și bună credință, pe de o parte, și în condiții de siguranță pentru jurnaliști, pe de altă parte, aceasta devine un pilon al statului de drept, o componentă complementară a activității sistemului judiciar", a transmis Scutea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.