Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al României, reacție la atentatul care l-a vizat pe omologul său din Bulgaria: 'Un atac la adresa democraţiei'

alex florin florenta

Procurorul General al României, Alex Florenţa, a condamnat atacul asupra omologului său bulgar și a transmis un mesaj de susținere către acesta. În declarația sa, Alex Florenţa a subliniat necesitatea unei intervenții hotărâte din partea organelor judiciare pentru a anihila acțiunile criminalității organizate. De asemenea, el a reiterat importanța ca lupta împotriva corupției și a criminalității organizate să fie un obiectiv permanent al autorităților de aplicare a legii.

Procurorul general al României, Alex Florenţa, a transmis, marţi, un mesaj în legătură cu atacul cu un dispozitiv exploziv asupra coloanei de maşini în care se afla procurorul general al Bulgariei.

„Procurorul general al PÎCCJ, domnul Alex Florin Florenţa, doreşte să exprime poziţia de susţinere şi de solidaritate a Ministerului Public din România faţă de procurorul general al Bulgariei, domnul Ivan Gheşev, precum şi faţă de familia acestuia. Procurorul general condamnă atacul care l-a vizat pe domnul Ivan Gheşev şi îşi exprimă convingerea că justiţia din Bulgaria va depune toate eforturile pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, se arată în mesaj.

Potrivit documentului citat, procurorul general al PÎCCJ ”reiterează necesitatea ca lupta împotriva corupţiei şi criminalităţii organizate să reprezinte un deziderat permanent pentru autorităţile de aplicare a legii, fiind necesare eforturi sporite pentru combaterea acestor fenomene infracţionale”.

„Incidentul care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei constituie un atac la adresa democraţiei, o încercare de subminare a statului de drept, a fundamentelor care stau la baza societăţii moderne. În contextul proliferării grupărilor infracţionale, în special sub aspect transfrontalier, este necesară o intervenţie fermă a organelor judiciare pentru anihilarea acţiunilor criminalităţii organizate, aceasta reprezentând o ameninţare majoră pentru cetăţenii europeni”, se mai arată în document.

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Geshev, şi familia sa, au fost ţinta unui atentat terorist, a declarat adjunctul său, Borislav Sarafov, după ce o bombă a explodat în faţa coloanei de maşini cu care călătorea acesta, informează presa bulgară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.