Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general, de acord cu Iohannis: Poate fi necesară prezența în CSAT

nitu

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat marți că dintr-un anumit punct de vedere poate fi necesară prezența instituției pe care o reprezintă în CSAT, motivând că aceasta are atribuții privind securitatea națională.

"Să știți că dintr-un anumit punct de vedere poate fi necesară prezența procurorului general în CSAT. Procurorul general are atribuții prevăzute și în legea privind securitatea națională.
Procurorul general conduce DIICOT cu atribuții în ceea ce privește prevenirea și combaterea terorismului, PÎCCJ este parte a sistemului privind prevenirea și combaterea terorismului, deci sunt atribuții care pot fi adiționale funcțiilor pe care procurorul general le îndeplinește și în prezent", a spus Nițu, după ce a participat la ședința CSM.
El a arătat că nu ar fi rău ca magistrații să aibă drept de inițiativă legislativă, așa cum a propus președintele Klaus Iohannis, care a participat la ședința CSM.
"Acest aspect a mai fost pus în discuție. Nu este prima dată când noi, procurorii, considerăm că ar fi bine sa avem inițiativa legislativă. (...) Cum am revendicat să fim consultați, să fim solicitați de fiecare dată la Parlament când sunt anumite acte normative în dezbatere și care ne privesc, nu văd de ce ar fi rău și să avem ințiativă legislativă. Atunci când efectiv scriem texte de lege, de ce nu am putea și să le formalizăm într-o inițiativă legislativă", a arătat procurorul general.
Tiberiu Nițu a apreciat că pentru propunerea ca procurorul general să fie membru CSAT este nevoie de modificarea Legii 415/2002, iar pentru dreptul de inițiativă legislativă al procurorului general sau al Parchetului de pe lângă Înalta Curte și CSM de modificarea Constituției.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.