Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul General, despre reforma din Ministerul Public: Un proiect al tinerilor liberi

augustin lazar

În urma unui proces de selecție, Coaliția Națională Pentru Modernizarea României (CNMR) a reușit să selecteze, din întreaga țară, 50 de viitori lideri pentru modernizarea României, care vor participa la Școala de Vară a Coaliției.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a vorbit, în cadrul evenimentului “Șoala de Vară a CNMR. 50 pentru modernizarea României”, despre cum s-a reformat Ministerul Public în 1997, la patru ani după înființare instituției.

Acesta a povestit că un grup de “tineri procurori liberi”, printre care și Augustin Lazăr, au fost convocați și au fost puși responsabili de reformarea Ministerului Public.

Rusia va construi două reactoare nucleare în Iran

“Încă prin 1997, când era deja o atmosferă de înnoire în România, bătea un vânt nou, occidental, de aderare, a devenit de actualitate problema modernizării, reformării, Ministerului Public. Noi eram atunci viitoare speranțe și, îmi amintesc cu plăcere, că, la un moment dat, ni s-a acordat un credit și am fost convocați pentru a ne asuma funcții în Parchetul General. Și atunci, un grup de tineri procurori au fost trecuți la Ministerul Public pentru a face reformă”, a spus Lazăr, informează realitatea.net.

ALDE, întrecere cu PRU la racolări de parlamentari. Trei aleși fac pasul spre Tăriceanu

La prima Scoala de Vara a CNMR, cei 50 lideri selectati beneficiaza de lectori de exceptie din societatea romaneasca, din domenii si cu responsabilitati complexe: Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, Academicianul Eugen Simion, analistul politic, Cozmin Gusa, Vicepresedintele ASF, Mircea Ursache, Secretarul General al Guvernului, Sorin Chelmu, precum si vicepresedintii CNMR, presedinti ale celor mai importante organizatii din tara: Mihai Daraban, Sorin Cimpeanu, Marilen Pirtea, Ioan Popescu, Anton Hadar, Mihaela Olaru, Daniel Tecu, dar si personalitati ale vietii publice romanesti: Mircea N. Stoian, etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.