Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general, întrebat daca în dosarul "Apuseni" este vizat seful STS: Nu este vizat nimeni în mod personal

accident-aviatic

"Procurorii îsi vor face planul de ancheta si vor verifica acele aspecte care acum au fost apreciate de colegii de la Alba Iulia ca având o legatura cu o eventuala responsabilitate si a altor persoane", a spus Tiberiu Nitu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, raspunzând unei întrebari privind ancheta în cazul accidentului aviatic din Apuseni, dosar care este instrumentat de Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, în urma declinarii competentei de catre Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia.

Întrebat ce persoane sunt vizate în ancheta si daca printre acestea este si seful STS, Nitu a raspuns: "Nu este vizat nimeni în mod personal, nu mai personalizati anchetele noastre".

Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, declara marti ca în cazul accidentului aviatic din Apuseni exista "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza, persoane care au calitatea de ministru".

Augustin Lazar a mai spus ca în ancheta "exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari", fapt care ar atrage competenta procurorului militar.

"Exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari si care ar atrage competenta procurorului militar. De asemenea, exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza din institutiile centrale ale statului. Acele celule de criza au fost coordonate de persoane care au calitatea de ministru si în final se va da o solutie cu referire la toate aceste persoane", a declarat Lazar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.