Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general mai încearcă o dată - Refuzată de mai mulţi procurori, Scutea şi-a găsit consilier

Inquam Photos / Octav Ganea
scutea

Secţia pentru procurori a CSM trebuie să decidă în şedinţa de marţi, 26 mai, cu privire la avizarea numirii procurorului Oana Chichernea în funcția de consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La trei luni de la numirea în funcţia de procuror general al PÎCCJ, Gabriela Scutea nu şi-a găsit consilier. Deşi funcţia de consilier al procurorului general este una de prestigiu, bine plătită şi cu răspundere limitată, mai mulţi procurori au refuzat oferta de a i se alătură Gabrielei Scutea, au dezvăluit surse din sistemul judiciar, pentru STIRIPESURSE.RO.

Printre cei ofertaţi de Scutea s-au aflat, potrivit surselor judiciare, Romusul Varga, fost şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul PÎCCJ, Ioana Căciulă şi alţii procurori din Braşov, membri AMASP, un procuror de la DNA şi un alt procuror de la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Cu toţii au refuzat însă funcţia.

Primul procuror care a acceptat să fie consilierul lui Scutea a fost Cristian Lazăr, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Procurorul Cristian Lazăr a mai lucrat la Parchetul General, în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de Urmărire Penală, până în 2018. Acesta a candidat în 2018 la şefia DNA, iar ulterior a fost în centrul unui scandal, după ce la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr a apărut o ordonanţă de clasare semnată de Cristian Lazăr. Clasarea era într-un dosar care îl viza pe Klaus Iohannis. Secţia pentru procurori a CSM a refuzat însă să avizeze numirea lui Lazăr în funcţia de consilier al procurorului general.

Despre procurorul Oana Chichernea nu există foarte multe informaţii publice. Procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, aceasta a fost detaşată ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.