Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul lui 'Liviu Dragnea', discurs DEVASTATOR: ce înseamnă, de fapt, modificările la Codul Penal

avocatura.com
Alexandra Lancranjan

Procurorul Alexandra Lăncrăjan, cea care anchetează dosarul Tel Drum, în care este implicat Liviu Dragnea, vine cu o nouă poveste cu tâlc prin care încearcă să evidențieze care vor fi efectele devastatoare ale modificării Codului Penal.

Citește și: Procuroarea `lui Dragnea` iese din nou la atac: Explicaţiile prin care desfiinţează Legile Justiţiei

”De ce te afectează pe tine modificările Codului de procedură penală? #4

Dorel, fratele lui Gigel, a ales să nu lucreze la stat. El deține un lanț de firme, în care figurează ca acționari cetateni străini care nu au fost niciodată în România, firme prin care alimentează piața neagră cu ce este nevoie: alcool, țigări, legume-fructe, medicamente.

În loc să plătească statului TVA Dorel alege să folosească multe facturi fictive și firmele, în mod miraculos, sunt mereu pe zero. Dorel este linistit deoarece are o vila cu piscina, o asigurare de sanatate privata in Viena, copiii la scoala în Elvetia și 5 masini de teren pentru care plateste impozit niste maruntis.

Dorel a văzut că în cazul lui Gigel procurorul a mai putut să facă câte un act sau două în speranța că va putea proba fapta așa că se bucură că, peste noapte, au mai apărut niște modificări la Codul de procedură penală.

Pentru că nu deține firmele pe numele lui Dorel stie ca acum trebuie să astepte un an de la inceperea anchetei si daca nimeni nu isi da seama ca procurorul este obligat să inchida dosarul (noul alin. de la art 305 C. proc. pen.). Aici până și Dorel este un pic îngrijorat ca nu isi da seama ce se intampla daca procurorii nu gasesc timp de un an autorul unei crime.

Dacă totuși există vreun procuror care il descopera pe Dorel si solicita o masura preventiva, Dorel stie ca cel mai rau lucru care i se poate intampla este sa fie arestat la domiciliu. (modificarea art 223 alin. (2) C. proc. pen. și art 218 C. proc. pen.)

Dorel este mandru de el ca si-a construit o vila cu cinematograf si teren de golf ca sa nu se plictiseasca. Asa poate sa stea acasa si sa fie la zi cu stirile si filmele, sa isi comande pizza, sa faca cumparaturi online, sa gaseasca o metoda sa faca afaceri de la distanta (poate se apuca de speculatii financiare ca a auzit despre bitcoin). Dorel stie ca timpul petrecut acasa, in arest la domiciliu, va fi scazut dintr-o eventuala pedeapsa deci este in castig.

În timp ce se uita la televizor, asteptand sa treaca perioada asta de ancheta, Dorel se amuza de modul cum a fost facuta perchezitia domiciliara. Ce baieti destepti au fost cei care au modificat codurile. (modificarea art 156 și urm C. proc. pen.)

Daca Dorel era anchetat in noiembrie 2017, procurorul putea sa caute singur chiar daca tu ii puneai la dispozitie o parte din acte, ca nu te credea pe cuvant ca nu ai altele. Procurorii astia nu sunt niciodata baieti de comitet, sa te lase in pace.

Acum are voie sa ia doar ce scrie expres in autorizatie. De unde sa stie procurorul ca tu ai un caiet in care ai trecut toate firmele si cine cui emite facturi fictive? Si toate numele fictive ale actionarilor.

In timp ce se gandeste cum sa faca un ghid de prelungire al anchetei in rem mai mult de un an, pe care il va detalia maine, Dorel mai scrie doua contestatii la masurile asiguratorii, că acum legea ii permite sa faca cate contestatii vrea și scrie plangerea penala impotriva procurorului care nu i-a dat inapoi un act ridicat de la perchezitie in 30 zile cum scrie in noul cod. Ca acum este infractiune.

Dorel este un personaj fictiv, in realitatea evazionistii poarta multe alte nume. Cu efectele evaziunii fiscale te intalnesti insa in fiecare zi, indirect, la scoala, la piata, la medic...”, scrie Alexandra Lăncrăjan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.