Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul lui Voiculescu, afaceri cu sute de terenuri

eva emilian

Procurorul cunoscut pentru instrumentarea dosarului ICA a lui Dan Voiculescu, Emilian Eva a devenit cu adevarat celebru dupa ce a fost pus sub urmarire penala pentru fapte de coruptie. Mai putin cunoscut este insa faptul ca Eva a facut de-a lungul anilor afaceri cu terenuri demne de un 'mahar' imobiliar.

Potrivit unor documente cadastrale, Emilian Eva a detinut de-a lungul anilor peste 600 de terenuri, agricole sau intravilane din Iasi si din imprejurimile orasului.

În perioada 2003-2008, procurorul Emilian Eva a deţinut în Iaşi 250 de terenuri, cele mai multe în zone deosebit de bune, rezidenţiale, precum Bucium şi Plopii fără soţ. Probabil ca să nu atragă şi mai mult atenţia asupra sa, Eva le-a vândut, unul câte unul, unor prieteni sau unor apropiaţi astfel încât circuitul banilor să aibă o finalitate fericită pentru el. Conform aceloraşi documente, prin mâinile de latifundiar ale fostului procuror Eva, aflat acum în arest pentru mai multe fapte de corupţie, au trecut sute de loturi de pământ care erau poziţionate atât în Iaşi, în zone centrale deosebit de căutate şi de scumpe, cât şi în comuna Dumeşti şi în împrejurimile acesteia. Acum, pe numele procurorului Eva sunt mai puţin de zece proprietăţi de acest gen, informeaza Libertatea.ro.

Aceste afaceri ale lui Eva nu au intrat inca in atentia procurorilor, dar activitatea in cadrul DNA este pusa sub lupa de Inspectia Judiciara. Anchetatorii verifica multitudinea de dosare finalizate de Emilian Eva fie prin neinceperea urmaririi penale (NUP), fie prin scoaterea de sub urmarire penala (SUP). In plus vor fi verificate si dosarele sale in care inculpatii au fost achitati de instante. La acest capitol, Eva ar fi campion.

“Inspecţia Judiciară va lua la mână absolut toate dosarele în care acesta a dat soluţii de NUP şi SUP. Totodată, trebuie spus că Eva Emilian are cele mai multe soluţii de achitări date de instanţă, ceea ce înseamnă că documentările sale nu au fost făcute bine”, au declarat surse judiciare.

Fostul procuror DNA Emilian Eva a fost arestat la data de 10 iulie pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.