Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prodecan de la ASE, reținut

Parchetul general
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin ordonanţa din 18.07.2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Şerbănescu Iuliu Cosmin sub aspectul săvârșirii a 6 infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de trafic de influenţă, constând în aceea că, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări și reasigurări de la o facultate din cadrul Academiei de Studii Economice, a pretins și primit de la studenţi sume de bani cuprinse între între 400 de lei și 400 de euro, în scopul de a efectua un act contrar atribuțiilor de serviciu. Astfel, le-a oferit acestora lucrări de licență gata elaborate, în formă digitală, garantându-le totodată că, în calitate şi de membru al comisiei de licență, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licență. De asemenea, inculpatul a acceptat să-și traficheze influența, în schimbul banilor primiți, prin intervenții la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licență și membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an și a celor de licență.

Inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.