Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producător de dispozitive medicale: Până acum duceam o luptă surdă cu invazia de produse contrafăcute în China

https://www.arenait.net/2017/12/20/inseamna-fabricat-china.html
Made in China

Multe companii româneşti sunt afectate, în plină criză Covid-19, în acelaşi mod în care sunt destabilizate afacerile din statele în care acest virus a pătruns, spune Oana Simon, general manager al producătorul de dispozitive medicale Novei Medical, care afirmă că, dacă până acum compania ducea o luptă surdă cu invazia produsele contrafăcute în China, acum observă o creştere a solicitărilor din partea instituţiilor statului şi a clinicilor private.

"Dacă în perioada anterioară declanşării epidemiei Covid-19, compania noastră ducea o luptă surdă cu invazia produsele contrafăcute în China, o lupta de a vinde dispozitivele medicale destinate analizelor medicale (urocultoare, coprocultoare, cutii de incinerare. etc) fabricate în România, în acest moment cred că este un punct zero de la care noi ca şi companie autohtonă să începem să livrăm toate aceste dispozitive, în regim normal, legal, deoarece este inadmisibil ca tocmai un producator român, acreditat să ajungă în situaţia de a disponibiliza angajaţi, sau în cel mai trist scenariu să închidă compania, având în vedere că suntem probabil printre singurii care putem să livrăm către unităţile medicale cutii de incinerare a deşeurilor periculoase şi alte materiale atţt de necesare actului medical în perioada de pandemie", declară Oana Simon, General Manager Novei Medical.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

Ea afirmă că există însă companii producătoare din România care au posibilitatea de a livra către instituţiile statului, dar şi către spitalele de stat şi private produse destinate analizelor medicale, sau recipiente de unică folosinţă în care se pot colecta deşeurile contaminate din laboratoarele medicale.

”În contextul acestei crize, observăm totuşi o creştere a solicitărilor din partea instituţiilor statului şi a clinicilor private mai ales pentru cutiile de incinerare a deşeurilor periculoase, recipenţi din plastic pentru deşeuri înţepătoare şi pentru saci destinaţi colectării deşeurilor infecţioase. În acest moment lucrăm la capacitate maximă în fabrica noastră din judeţul Bacău pentru a deservi orice solicitare şi pentru a sprijini cât putem sistemul medical să lucreze în parametrii de igienă impuşi de prezenţa acestui virus. De asemenea, urmărim atent şi dinamica economică fiindcă în această situaţie şi compania noastră, avand angajati şi impozite, trebuie să fie atentă la piaţă şi să îţi ia toate măsurile pentru a rezista în această perioadă”, mai spune reprezentanntul Novei Medical.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

Compania, cu sediul în Bacău s-a înfiinţat la sfârşitul anului 2007, în urma derulării unui program PHARE. Fabrica produce, în parametri impuşi de Uniunea Europeană, dispozitive pentru determinarea analizelor medicale şi recoltarea de probe biologice: urocultoare şi coprocultoare, precum şi cutii pentru incinerare deşeuri periculoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.