Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii auto din 'Detroit-ul' indian au obţinut permisiunea autorităţilor să continue producţia, în pofida protestelor angajaţilor din cauza Covid-19

www.auto-kaufberatung.at
Renault

Producătorii auto din hub-ul industriei auto Chennai, supranumit ”Detroit-ul” indian, au obţinut sâmbătă permisiunea autorităţilor să continue producţia, în pofida protestelor angajaţilor care să tem să nu se îmbolnăvească de Covid-19, transmite Reuters.

Guvernul regiunii Tamil Nadu a prelungit carantina aproape totală, din cauza creşterii numărului cazurilor de infecţii şi decese provocate de Covid-19. Numărul mediu al cazurilor zilnice de infecţii cu coronavirus este de peste 30.000 pe zi, ptorivit datelor oficiale, potrivit news.ro.

Guvernul a emis sâmbătă un ordin referitor la anumite industrii, inclusiv fabricile auto, care vor putea să îşi continue activităţile dacă adoptă măsuri precum distanţarea socială.

Autorităţile au cerut totodată producătorilor să iniţieze măsuri imediate pentru vaccinarea tuturor angajaţilor, în termen de o lună.

Regiunea Tamil Nadu a intensificat vaccinările în ultimele zile, iar companiile, inclusiv producătorii auto, au organizat centre de vaccinare.

Sute de angajaţi din şi din afara Chennai s-au îmbolnăvit de Covid-19 şi zeci dintre aceştia au murit, potrivit sindicatelor.

Fabricile operate de Ford Motor şi Hyundai Motor, de lângă Chennai, au fost închise în ultima săptămână, după ce muncitorii au protestat din cauza codiţiilor de uncă nesigure.

Renault-Nissan a închis unitatea sa de producţie, în urma ameninţării angajaţilor că vor boicota activitatea, afirmând că nu sunt respectate normele de distanţare socială.

Royal Enfield, deţinută de Eicher Motors, a închis trei unităţi de producţie, din motive de siguranţă.

Surse sindicale de la Hyundai, Ford şi Renault-Nissan au afirmat că discută în continuare cu reprezentanţii companiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.