DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Producătorii independenţi de film din România sunt susținuți în acest an cu 807.000 lei de TVR

filmare

Televiziunea Română, singura instituţie media care contribuie la Fondul Cinematografic Naţional cu 15% din veniturile încasate din publicitate, a deschis sesiunea de finanţare pentru anul 2020, conform Ordonanţei de Guvern nr. 39/2005, potrivit news.ro.

Citește și: Polițistul economic PICCJ care 'VISA' la 1,1 milioane de euro în timpul stării de urgență plasat în arest la domiciliu - În alte trei dăți CAB a respins decizia

Producătorii independenţi de pe piaţa de film din România pot beneficia de suma totală de 807.000 lei, în următoarele condiţii: solicitanţii de finanţare din Fondul Cinematografic Naţional trebuie să fie titulari ai unui contract de credit direct cu Centrul Naţional al Cinematografiei;

solicitanţii să nu aibă sau să nu fi avut contract de finanţare cu TVR, contract a cărui derulare a fost viciată, suspendată sau întreruptă din cauze neimputabile finanţatorului; lungmetrajele de ficşiune şi lungmetrajele documentare pentru care se solicită finanţare trebuie să se afle în perioada de postproducţie.

Citește și: De aproape 20 de ori, în opt ani, a avut 'CONFERENȚIARUL' Baranga șansa de a pune punct infracțiunii de înșelăciune - Detaliile cazului

Finanţatorul va departaja solicitările în funcţie de îndeplinirea condiţiilor şi numai după analizarea sinopsisului, a viziunii regizorale, scenariului; vizionarea unei secvenţe de 15 minute din film; primirea acceptului din partea producătorului privind limita superioară a finanţării, care nu va depăşi 7% din suma totală de 807.000 de lei alocată pentru finanţări.

La încheierea contractelor de finanţare, cu termene de plată integrală până la 31 decembrie 2020, cesionarea drepturilor de difuzare constituie avantaj.

Citește și: 'O avem pe doamna în portofoliu',îi spunea consilierul ALDE 'partenerului de afaceri' cu Unifarm-'Încă nu, analizează pechinezii stocul', se plângea afaceristul

Proiectele pentru care se solicită finanţare trebuie trimise online pe adresa casadeproducţie@tvr.ro. Data limită pentru depunerea proiectelor este 6 noiembrie 2020, ora 12.00.

Până în prezent, TVR a finanţat peste 165 de filme, din toate genurile cinematografice, producţii semnate de regizori debutanţi sau consacraţi, multe dintre acestea fiind premiate la festivaluri importante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.