Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii români au vândut prin rețeaua de magazine Lidl produse în valoare de peste 28 de milioane de euro

curademiere.ro
alimente

Lidl a facilitat în 2018 exportul produselor furnizorilor români către magazinele Lidl din Europa în valoare de peste 28 milioane de euro, cu 40% mai mult decât în anul 2017, informează Agerpres.

Citește și: HALUCINANT Patronul firmei din Timișoara NU cunoștea PROPRIETĂȚILE substanței folosite

Conform unui comunicat remis consultat de sursa citată produse precum lactate, ulei, sucuri sau snacks-uri au ajuns pe rafturile magazinelor din Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Spania, Slovacia şi Ungaria.

Datele au fost incluse în cel de-al doilea raport de sustenabilitate lansat pentru perioada 1 martie 2017 - 28 februarie 2019.

Raportul cuprinde măsuri, obiective şi rezultate pentru patru arii de responsabilitate: Resurse & Agricultură, Lanţul de aprovizionare & Procesare, Operaţiuni & Procese, Clienţi & Societate. Pornind de la punctele în care materiile prime sunt cultivate, prelucrate şi transportate către magazine, până în punctul în care produsele ajung la clienţi, aceste patru arii reprezintă Modelul Lidl de responsabilitate pe întregul lanţ de aprovizionare.

"Copiii noştri merită un viitor pe care noi suntem obligaţi să-l facem mai bun pentru ei. De aceea, noi, Lidl ne-am asumat să fim în continuare un actor responsabil care tratează cu seriozitate managementul sustenabilităţii şi impactul pe care îl are asupra mediului, economiei şi societăţii. Pentru a ilustra cum facem acest lucru, am continuat demersul nostru de transparenţă prin publicarea celui de-al doilea raport de sustenabilitate al Lidl România", a spus Frank Wagner, CEO-ul companiei.

Pe partea de resurse şi agricultură, compania a eliminat din sortimentul său şi din reţetele articolelor achiziţionate de la furnizorii români ouăle care provin de la găini crescute în baterii.

Pe lanţul de aprovizionare şi procesare, peste 80% din furnizorii de bunuri şi servicii au fost din România. Cantitatea de legume şi fructe româneşti achiziţionate a crescut, în 2018, cu 19,42%, comparativ cu anul 2017. În total, peste 90.000 de tone de fructe şi legume au fost achiziţionate de la peste 200 de producători locali, certificaţi Global Gap. Numărul furnizorilor din România pentru tot sortimentul a crescut în anul 2018 cu 9,69%, de la 320 în 2017, la 351 în 2018.

De asemenea, 568 copaci au fost salvaţi, gradul de poluare a fost redus cu 717.064 kg eCO2, iar cantitatea de deşeuri a fost redusă cu 66.162 kg, prin parteneriatul cu CHEP, de reutilizare a paleţilor.

În aria de operaţiuni şi procese, peste 50.000 de tone de deşeuri au fost colectate selectiv în magazinele şi depozitele Lidl şi trimise către centrele de reciclare în perioada de raportare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.