Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser vrea să vândă o parte din mărcile sale de îngrijire personală, precum Veet şi Scholl

cosmetice

Producătorul de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser Group RB.L se pregăteşte să vândă o parte din mărcile sale secundare de îngrijire personală, precum crema depilatoare Veet şi crema anti-acnee Clearasil, au declarat luni pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Pachetul de mărci ce va fi scos la vânzare, care include şi produsele pentru îngrijirea picioarelor Scholl, ar putea fi evaluat până la un miliard de lire serline (1,3 miliarde de dolari) în cadrul procedurii de vânzare, au estimat sursele, pe baza estimărilor referitoare la faptul că aceste mărci de produse generează anual un profit operaţional de peste 120 milioane de lire sterline, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

Vânzarea acestor mărci de produse vine într-un context în care Reckitt Benckiser înregistrează vânzări neobişnuit de puternice pe segmentul produselor de igienă, din cauza pandemiei de COVID-19, care i-a determinat pe consumatori să facă stocuri de dezinfectanţi precum Lysol şi Dettol. În plus, vânzarea reprezintă de asemenea un pas strategic pentru noul director general Laxman Narasimhanm care este în fruntea Reckitt Benckiser de mai puţin de un an.

Potrivit surselor, mărcile menţionate ar putea să atragă atenţia fondurilor de private equity deoarece generează lichidităţi dar nu se potrivesc cu cele două domenii principale de activitate pe care s-a concentrat Reckitt Benckiser, respectiv sănătatea şi igiena.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

Sursele au adăugat că grupurile Unilever, Beiersdorf şi Henkel vând produse de îngrijire personală şi deci ar putea să se numere printre potenţialii ofertanţi. Beiersdorf şi Henkel sunt interesate de unele mărci din pachetul scos la vânzare de Reckitt Benckiser, susţin sursele.

Grupul britanic Reckitt Benckiser încearcă de mai mulţi ani să îşi extindă afacerile din domeniul sănătăţii, care includ laptele praf Enfamil formula, prezervativele Durex şi tabletele Nurofen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.