Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de cipuri de memorie Micron Technology îşi va reduce livrările în 2023

reuters.com
cipuri de memorie Micron

Producătorul de cipuri de memorie Micron Technology Inc a anunţat miercuri că îşi va reduce livrările şi va face noi reduceri în programele sale de cheltuieli de capital, în condiţiile în care firma are probleme în a-şi reduce stocurile, ca urmare a diminuării cererii, transmite Reuters.

Micron a fost primul mare producător de cipuri care la începutul acestui an a tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea cererii de computere personale şi smartphone-uri, în contextul în care inflaţia a atins cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, potrivit Agerpres.

"Pentru a putea îmbunătăţi situaţia stocurilor, livrările de cipuri DRAM vor trebui să fie reduse, iar ritmul de creştere a livrărilor de cipuri NAND va trebui să fie redus semnificativ în jos faţă de precedentele estimări", a informat compania.

Micron a precizat că va reduce livrările pentru cele două tipuri de cipuri de memorie cu 20%. Pentru 2023, compania se aşteaptă să scadă în teritoriul negativ cererea de cipuri DRAM, iar în cazul livrărilor de cipuri NAND preconizează creşterea cu o cifră a cererii.

De asemenea, compania intenţionează să îşi reducă şi mai mult cheltuielile de capital, care le includ pe cele pentru echipamente şi uzine. Aceasta, după ce Micron a anunţat deja o primă rundă de reducere a cheltuielilor de capital la începutul anului.

"Micron ia măsuri curajoase pentru a reduce livrările şi a limita mărimea stocurilor sale. Vom continua să monitorizăm condiţiile din industrie şi să facem noi ajustări dacă va fi nevoie", a declarat preşedintele director general Sanjay Mehrotra.

Cipurile de memorie DRAM sunt utilizate pe scară largă în centrele de date, computere personale şi alte dispozitive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.