Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de inputuri organice Norofert raportează o cifră de afaceri consolidată de 29,9 milioane de lei

Agerpres.ro
cereale grau

Producătorul de inputuri organice Norofert raportează o cifră de afaceri consolidată de 29,9 milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 50,5% Compania Norofert, producător de inputuri organice din România şi jucător pe piaţa agricolă, raportează o cifră de afaceri consolidată de 29,9 milioane de lei în primul semestru din 2022, în creştere cu 50,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 5,68 milioane de lei, o majorare cu 11% comparativ cu primul semestru din 2021. ”Norofert SA (Simbol BVB: NRF), principalul producător de inputuri organice din România şi jucător pe piaţa agricolă, raportează o cifră de afaceri consolidată de 29,9 milioane de lei în primul semestru din 2022, cu o creştere cu 50,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 5,68 milioane de lei, o majorare cu 11% comparativ cu primul semestru din 2021. În ciuda faptului că grupul a făcut în S1 2022 cele mai mari investiţii în fabrică, inclusiv în linia de îngrăşăminte solide şi în fermă de până în prezent, compania a marcat un profit net pentru primele şase luni cu 10% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent”, anunţă compania, scrie News.ro.

Compania a înregistrat în primul semestru al anului 2022 cele mai mari cantităţi vândute de fertilizanţi şi bioprotecţie din istoria Norofert. Această creştere are la bază conversia către agricultură ecologică a unui număr tot mai mare de fermieri. Norofert estimează că tendinţa pentru a doua jumătate a anului curent se menţine pe un trend de creştere. În ciuda adversităţilor şi aşteptărilor foarte scăzute din piaţă, cantităţile totale recoltate în România au fost la un nivel doar puţin mai scăzut faţă de anul trecut, într-o piaţă cu preţuri ale cerealelor mult peste nivelul lui 2021, mai arată compania.

“La Norofert, în primul semestru din 2022, activitatea a cunoscut o creştere semnificativă atât în ceea ce priveşte numărul de fermieri noi aduşi în sistemul ecologic, cât şi din punct de vedere al volumelor pe care echipa le-a vândut în piaţă. Ca în fiecare an, gama de produse a confirmat aşteptările fermierilor, chiar şi în condiţiile dificile pe care S1 2022 le-a oferit. Parteneriatul pentru cercetare-dezvoltare pe care l-am demarat cu Facultatea de Biotehnologii din cadrul USAMV, acţionează ca un catalizator al proiectelor de inovaţie pe care le-am început şi pe care intenţionăm să le dezvoltăm din ce în ce mai mult, inclusiv în laboratorul pe care îl vom instala la facilitatea de producţie de la Filipeştii de Pădure. Nu în ultimul rând, suntem foarte mândri de punerea în funcţiune a liniei de producţie de îngrăşăminte de sol şi vedem deja semnele unei linii de business care va duce Norofert departe în următorii ani, datorită avantajului comparativ oferit de această investiţie. Efortul şi investiţiile pentru punerea în funcţiune a liniei au fost foarte mari iar faptul că din Filipeştii de Pădure pleacă camioane cu îngrăşăminte granulate produse de noi este un motiv de mândrie pentru întreaga companie”, a declarat Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert Group.

Pentru a face faţă provocărilor în actualul context, în care materiile prime sunt dificil de transportat şi adesea timpii de aşteptare sunt foarte mari, Norofert s-a aprovizionat cu materie primă în cantităţi mai mari şi a decis să producă mărfuri finite în cantităţi mai mari, pentru a evita eventualele blocaje ce pot apărea până la finalul acestui an.

De altfel, cheltuielile cu materialele au crescut cu 251%, deoarece cererea de produse Norofert a crescut accelerat în primele şase luni din 2022. De asemenea, s-a înregistrat o creştere între 5% şi 10% a preţurilor tuturor materiilor prime.

Compania urmăreşte reducerea costurilor de operare prin eficientizarea lucrărilor agricole, utilizarea tehnologiei de scanare şi supraveghere a utilajelor la propria fermă de 1.000 ha din Zimnicea, judeţul Teleorman.

Pentru a doua jumătate a anului 2022, Norofert urmăreşte să aibă rezultate cel puţin la fel de optimiste şi consideră că punerea în funcţiune în luna iulie a liniei de producţie de îngrăşăminte de sol la fabrica din Filipeştii de Pădure va duce la creşterea vânzărilor de îngrăşăminte granulate. În plus, Norofert intenţionează continuarea investiţiilor la fabrica din Filipeştii de Pădure, prin instalarea unui laborator de multiplicare microorganisme, mărirea capacităţii de producţie şi îmbuteliere lichide urmând pe viitor construcţia unei hale noi pentru depozitarea îngrăşămintelor.

Totodată, în trimestrul 3 şi trimestrul 4, Norofert are în plan definitivarea proiectului tehnic şi alegerea modului de finanţare pentru primele 200 ha din sistemul de irigaţii planificat la ferma din Zimnicea. Lucrările propriu-zise sunt aşteptate să demareze în prima parte din 2023. Conducerea Norofert îşi menţine previziunile bugetare pentru 2022, având în vedere evoluţia sectorului agricol românesc de până în prezent.

Acţiunile Norofert Group sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu 3 martie 2020 şi se tranzacţionează sub simbolul NRF. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 140 milioane de lei, valoare de peste 6 ori mai mare de la listare şi o bază de acţionari de peste 3.000 de investitori. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile NRF sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru această piaţă.

Norofert SA este principalul producător de inputuri organice şi un jucător pe piaţa agricolă din România. Norofert activează pe trei linii principale de business: producţie de inputuri pentru agricultura ecologică, farming ecologic şi trading cu cereale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.