Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat un ajutor de 100 de milioane de euro pentru înfiinţarea unei fabrici de anvelope Nokian în Oradea

Inquam Photos/ Octav Ganea
Nicolae Ciucă sedinta guvern

Executivul a aprobat, prin memorandum, acordarea unui ajutor de stat regional ad-hoc, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, companiei Nokian Tyrs Plc, în vederea înfiinţării în judeţul Bihor a unei fabrici de producţie anvelope pentru autoturisme, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

"Un nou proiect de investiţii va fi demarat la Oradea, cu sprijin guvernamental. Este o investiţie care face obiectul memorandumului pe care Guvernul l-a aprobat astăzi - acordarea unui ajutor de stat regional ad-hoc companiei Nokian Tyrs Plc, în contextul în care această companie are intenţia să înfiinţeze în ţara noastră o unitate de producţie anvelope pentru autoturisme în judeţul Bihor. Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de grant şi va avea o valoare de aproape 100 de milioane de euro, mai exact 99,55 milioane euro, fiind acordat pe o perioadă de 5 ani, între 2023 şi 2028. Aceste sume de bani vor asigura finanţarea costurilor legate de înfiinţarea fabricii, dar şi pentru a aborda deficitul de finanţare aferent acestei investiţii, ajutorul de stat urmând a fi acordat după emiterea deciziei de autorizare de către Comisia Europeană", a precizat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a menţionat că, potrivit proiectului, capacitatea planificată de producţie a noii unităţi este de 6 milioane de anvelope pe an şi va încorpora tehnologie de ultimă generaţie.

"Valoarea totală a investiţiei nominale este de 642 de milioane de euro, costurile eligibile fiind de 611 milioane de euro", a arătat Dan Cărbunaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.