Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul francez de componente auto Faurecia analizează posibilitatea vânzării unor active, după ce a finalizat preluarea rivalului Hella

bondoc-asociatii.ro
Faurecia

Producătorul francez de componente auto Faurecia analizează posibilitatea vânzării unor active care nu au legătură cu obiectul său principal de activitate, după ce a finalizat preluarea rivalului german Hella, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropiere acestui dosar.

Faurecia lucrează cu consilierii săi cu privire la o posibilă vânzare a diviziei sale de control a emisiilor precum şi a diviziei de aplicaţii speciale a Hella, au dezvăluit sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Divizia Faurecia de control a emisiilor ar putea fi vândută pentru 500 de milioane de euro, în timp ce divizia de aplicaţii speciale a Hella ar putea fi vândută pentru un miliard de euro.

Sursele au precizat însă că discuţiile sunt în derulare şi nu a fost luată încă o decizie cu privire la vânzarea activităţilor, potrivit Agerpres.ro.

Anul trecut, Faurecia a achiziţionat Hella pentru 6,8 miliarde de euro şi ar urma să devină al şaptelea mare furnizor mondial de componente auto. O procedură de revizuire strategică a diviziei de aplicaţii speciale a Hella, ca produce componente electronice şi echipamente de iluminat pentru o gamă largă de clienţi, de la echipamente de construcţii şi până la constructorii de ambarcaţiuni, a fost anunţată în luna aprilie a acestui an.

Faurecia deţine cinci fabrici în România: la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto) şi Căţeasca, judeţul Argeş (Sisteme de Interior). La rândul său, firma germană Hella este şi prezentă pe piaţa din România, unde are trei centre de proiectare şi dezvoltare, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie în Timişoara, Arad, Lugoj şi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.