Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul român de baterii auto Rombat a obţinut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul de excelenţă

rombat.ro
Rombat

Rombat, producător român de baterii auto, a primit certificarea "Furnizor Q1 Ford", care confirmă standardele de înaltă calitate, capabilitate sisteme, performanţă în garanţie şi la livrare precum şi încadrarea în criteriile stricte de management al calităţii şi al mediului, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Astfel, standardul de excelenţă plasează producătorul român de baterii auto în "clubul de elită" al furnizorilor Ford şi constituie un reper pentru proiectele de dezvoltare viitoare ale Rombat.

"Statutul Q1 Ford atestă standardul de excelenţă ca furnizor OEM şi plasează Rombat în clubul de elită al furnizorilor Ford, ceea ce reprezintă o recunoaştere directă a concentrării echipei Rombat pe calitatea produselor sale şi promptitudinea livrărilor. Certificarea aduce, totodată, confirmarea că standardele de lucru implementate deja în compania noastră sunt la cel mai înalt nivel, în acord cu strategia de dezvoltare dar şi cu nevoile pieţei în care activăm, intern şi internaţional", a declarat Alin Ioaneş, CEO Rombat.

Certificarea este acordată de producătorul Ford furnizorilor ce demonstrează excelenţa, dincolo de îndeplinirea standardului IATF 16949:2016 (standardul internaţional pentru sistemele de management al calităţii din industria auto -n.n.), potrivit Agerpres.ro.

Conform sursei citate, statutul se acordă în urma unui proces complex de audit, care ia în calcul cinci domenii importante, printre care se numără performanţa superioară continuă şi gradul de satisfacţie al clienţilor.

"Suntem bucuroşi să avem alături de noi un furnizor precum Rombat, care nu este doar foarte cunoscut la nivel local, ci şi foarte respectat. Rombat lucrează ca furnizor al fabricii din Craiova din 2017, iar certificarea Q1 Ford acordată anul trecut este o dovadă clară a profesionalismului de înalt nivel al companiei Rombat dar şi a îndeplinirii unei liste lungi de cerinţe cheie, care sunt obligatorii pentru atingerea acestui statut", a declarat Josephine Payne, Preşedinte al Ford România şi director al fabricii Ford din Craiova.

Placheta, reprezentând certificarea Q1 Ford, a fost înmânată CEO-lui Rombat, Alin Ioaneş, de către Bereczki Zsolt, Interior/Electrical STA Engineer (STA- Supplier Technical Assistance) Ford, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Rombat Bistriţa, în prezenţa managementului companiei.

"Statutul de Furnizor Q1 demonstrează că Rombat atinge excelenţa în mai multe domenii-cheie din industria noastră: calitate, capabilitate sisteme, performanţă în garanţie şi performanţă în livrare. Mai mult decât atât, în cadrul acestui proces s-a obţinut din partea Ford şi validarea proceselor MP&L ( Material Planning &Logistics), ca ultim pas în obţinerea calificării ca furnizor Q1. Procesul de imbunătăţire continuă presupune monitorizarea continuă a nivelului indicatorilor ce au stat la baza certificării dar şi încadrarea în standardele actualizate permanent de Ford", a declarat Angela Luşcan, director Logistică Rombat.

Rombat a fost nominalizat furnizor pentru Ford Craiova în 2017, iar în 2018 a obţinut certificatul conform International Automotive Task Force - IATF 16949:2016, cerinţă obligatorie pentru a fi furnizor pentru producţia de automobile.

Standardul IATF 16949:2016, împreună cu cerinţele specifice clienţilor OEM şi standardul ISO 9001:2015 definesc sistemul de management al calităţii pentru furnizorii din industria automobilelor.

Rombat Bistriţa este singurul producător integrat 360O de baterii auto din România şi lider al pieţei locale, din 1997. Fondată în urmă cu peste 40 de ani, în 1980, "Acumulatorul Bistriţa" şi-a schimbat denumirea în 1991, devenind SC Rombat SA.

Compania a fost deţinută de stat până în 1996 când, în urma privatizării, a fost cumpărată de angajaţi. În 2012 Rombat Bistriţa a fost preluată de Metair International Holdings Cooperatief U.A., parte a grupului Metair Investment Limited. De-a lungul timpului, Rombat a produs şi vândut baterii auto în peste 40 de state, de pe 4 continente.

Compania are un parteneriat strategic de peste 25 de ani cu Dacia Renault iar în 2017 a devenit furnizor pentru Ford Craiova. În 2021 compania a obţinut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul maxim de excelenţă ca furnizor OEM. În 2022, ca urmare a unui demers consolidat de construcţie de brand şi redefinire a valorilor, compania îşi reafirmă rolul în piaţa românească şi internaţională, ROMBAT poziţionându-se astfel ca "bateria care mişcă economia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.