Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producția de vin în 2023, conform Comisiei Europene: estimată la 150 de milioane de hectolitri, în scădere

cramavinuri.ro
vin

Producţia de vin a Uniunii Europene ar urma să scadă cu 6% în acest an, ca urmare a unor declinuri de două cifre înregistrate de marii producători Italia şi Spania, din cauza unor evoluţii meteo nefavorabile, a anunţat luni Comisia Europeană, transmite Reuters.

În prima sa estimare cu privire la producţia de vin din acest an, Executivul comunitar prognozează că producţia de vin a UE se va situa la aproximativ 150 de milioane de hectolitri, în condiţiile în care producţiile din Italia şi Spania sunt aşteptate să scadă cu 12%, respectiv 14%, comparativ cu cele din 2022, potrivit Agerpres.

Fenomenele meteo extreme şi dăunătorii au devastat atât de mult viile din Italia în acest an încă ţara îşi va pierde titlul de cel mai mare producător mondial de vin, iar Franţa va reveni pe poziţia de lider mondial pentru prima dată în ultimii nouă ani, au avertizat luna trecută organizaţiile viticultorilor italieni.

La rândul său, Ministerul francez al Agriculturii a estimat vineri că producţia de vin a Franţei din acest an va fi similară cu cea din 2022 şi cu 3% peste media de 46 milioane de hectolitri din ultimii cinci ani.

La rândul său, Comisia Europeană estimează că producţia de vin a Franţei va fi una de 45 de milioane de hectolitri în acest an, cu 1% peste cea de anul trecut.

"Dat fiind declinul producţiei în Italia, Franţa este aşteptată să devină cel mai mare producător de vin din UE în 2023/24", informează Comisia Europeană.

O revenire a producţiei de vin în 2023 este prognozată de Executivul comunitar şi în cazul Germaniei (creştere de 16%), precum şi în Portugalia (creştere de 15% în ritm anual).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.