Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia industrială a crescut cu 16% în primul semestru din 2021

penguinwealth.com
crestere

Producţia industrială din România a crescut cu 16% ca serie brută și cu 16,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară din 2020, informează Mediafax.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în iunie 2021, producţia industrială ca serie brută a crescut faţă de luna precedentă cu 3,1% ca efect al creșterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+3,7%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,4%). Industria extractivă a scăzut cu 2,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 0,3% faţă de luna precedentă.

Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială ca serie brută a crescut cu 11,6%, datorită creșterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+17,4%), industria prelucrătoare (+11,0%) și industria extractivă (+7,1%).

Producţia industrială ca serie ajustată a fost mai mare cu 12,5% în iunie 2021, comparativ cu iunie 2020.

În primul semestru al anului 2021, comparativ cu perioada similară din anul tecut, producţia industrială ca serie brută a crescut cu 16%, ca efect al creșterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+17,8%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,9%). Industria extractivă a scăzut cu 2,1%.

Producţia industrială ca serie ajustată a crescut, în aceeași perioadă, cu 16,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.