Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia industrială a Germaniei a avut o evoluţie sub estimări în septembrie

industrie1

Producţia industrială a Germaniei a crescut mai puţin decât se estima în septembrie, comparativ cu luna precedentă, deoarece criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat activitatea, ceea ce sugerează că cea mai mare economie europeană ar putea să nu fie suficient de puternică pentru a evita o dublă recesiune, transmit DPA şi Reuters.

Producţia industrială a urcat cu 1,6% în septembrie, după un avans de 0,5% în luna precedentă, arată datele publicate vineri de Oficiul federal de statistică (Destatis), în timp ce analiştii se aşteptau la o expansiune de 2,7%. Comparativ cu septembrie 2019, producţia industrială a Germaniei a scăzut cu 7,3%, potrivit agerpres.ro.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

Creşterea a fost condusă de industria auto, cel mai mare sector industrial din Germania, care a raportat un avans de 10% în septembrie, după un declin de 10,3% în august.

"Sectorul industrial se redresează gradual. Noile comenzi industriale şi încrederea mediului de afaceri sugerează că procesul de redresare va continua, chiar dacă va fi mai dificil din cauza evoluţiei pandemiei", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei. Instituţia estimează că producţia industrială a Germaniei a crescut cu 10,7% în trimestrul trei din 2020, după un declin sever în precedentele trei luni.

Industria va sprijini evoluţia economiei germane în trimestrul patru din 2020 dar noile restricţii şi cererea mai slabă din alte state din zona euro "nu vor fi suficiente pentru a se evita o dublă recesiune", a apreciat economistul Carsten Brzeski de la ING.

Companiile afectate de noile măsuri de izolare din Germania ar trebui să solicite ajutor financiar şi se pot aştepta să primească rapid fondurile, a anunţat luni ministrul de Finanţe, Olaf Scholz.

Guvernul de la Berlin intenţionează să compenseze companiile afectate de restricţii plătindu-le până la 75% din vânzările lor din noiembrie 2019, ca parte a pachetului de asistenţă de zece miliarde de euro (11,63 miliarde de dolari). Detaliile programului încă se discută, a afirmat Scholz într-un interviu acordat Reuters.

Luni, Germania a intrat în carantină parţială, cu restricţii radicale privind contactele sociale şi închideri de întreprinderi pentru luna noiembrie, cu scopul de a frâna creşterea infecţiilor de coronavirus înaintea începerii Sărbătorilor de Crăciun. Sunt închise restaurantele şi barurile, precum şi cinematografele, teatrele, muzeele şi alte facilităţi culturale şi de agrement.

Reuniunile în aer liber sunt, de asemenea, limitate la membrii a cel mult două familii, cu maximum de zece persoane, potrivit regulilor decise de Guvernul federal şi landurile germane săptămâna trecută.

Spre deosebire de prima carantină din acest an, şcolile şi grădiniţele rămân deschise, precum şi majoritatea magazinelor şi a saloanelor de coafură.

Germania a înregistrat un nou maxim de contagieri depăşind 20.000 de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 166, conform datelor publicate de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor infecţioase (RKI), citate de EFE.

Autorităţile sanitare au raportat 21.506 noi cazuri într-o singură zi, astfel încât numărul total al infectărilor confirmate în întreaga ţară a crescut la 619.089 de la depistarea primului caz la sfârşitul lunii ianuarie, iar bilanţul total al deceselor a ajuns la 11.096 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.