Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia industrială a Germaniei a stagnat în luna decembrie

Industrie

Producţia industrială a Germaniei a stagnat în luna decembrie, după şapte luni de creştere, în condiţiile în care carantina de acasă şi de peste hotare a afectat sectorul manufacturier orientat spre export din cea mai mare economie a Europei, arată datele oficiale publicate luni, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a stagnat în luna decembrie, după o creştere de 1,5% în noiembrie, arată datele publicate de Oficiul federal de statistică. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o creştere de 0,3%.

În ritm anual, producţia industrială a scăzut cu 1% în decembrie, după un declin de 2,5% în noiembrie. Pe ansamblul anului 2020, producţia industrială în Germania a scăzut cu 8,5% comparativ cu 2019.

Citește și: Probleme MAJORE pentru fostul colonel care TĂIA și SPÂNZURA la BAD a Jandarmeriei Române - Instanța a validat probele DIICOT și stabilește începerea judecății

"Perspectiva pentru sectorul industrial continuă să fie limitată, având în vedere evoluţia pandemiei şi ultimele blocaje din industria semiconductorilor", a informat Ministerul Economiei într-un comunicat. În plus, diminuarea comenzilor în industrie şi a încrederii în rândul companiilor afectează şi mai mult perspectivele.

În luna decembrie, principalul impact asupra producţiei industriale a venit din partea lucrărilor de construcţii, unde producţia a scăzut cu 3,2%. Producţia în industrie, excluzând energia şi construcţiile, a crescut cu 0,9%. Producţia de bunuri intermediare a crescut cu 2%, iar producţia de bunuri de consum a crescut cu 2,6%. Producţia de bunuri de capital a scăzut cu 0,5%, iar producţia de energie a scăzut cu 2,9%.

Toate aceste date întăresc aşteptările ca economia Germaniei să se contracte în acest trimestru, după ce în ultimul trimestru al anului trecut a înregistrat o creştere de doar 0,1%.

Germania a intrat în carantină parţială în data de 2 noiembrie 2020, fiind închise restaurantele, barurile şi sălile de sport, pentru ca începând din 16 decembrie să fie închise şi şcolile şi magazinele non-esenţiale. Cancelarul Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri vor discuta miercuri cum vor proceda după data de 14 februarie, când măsurile în vigoare ar urma să expire, dar există puţine şanse pentru o relaxare semnificativă, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.