Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesor: 'Greva încetează chiar dacă nu apare ordonanţa în Monitorul Oficial!'

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
greva educatie banner

Bogdan Cârstea, profesor de istorie la Liceul Dante Aligheri din Bucureşti, susţine că luni, după ora 12 sau 13 vom afla dacă greva încetează. El a explicat că dacă la momentul centralizării datelor federaţiile sindicale constată că numărul profesorilor care doresc să continue greva este sub 50%, atunci aceasta încetează.

Bogdan Cârstea a fost întrebat luni, la Prima News, ce îşi doresc profesorii pentru a înceta greva.

“În primul rând, îşi doresc apariţia în Monitorul Oficial a acelei ordonanţe. În momentul în care ordonanţa apare în Monitorul Oficial, este un act oficial şi ştim exact despre ce e vorba. Au mai fost situaţii când între un proiect şi varianta finală din Monitor au mai apărut mici modificări ce s-au dovedit ulterior esenţiale. În al doilea, vom şti cu siguranţă dacă încetează greva sau nu undeva după ora 12, după ora 13, cam atunci federaţiile sindicale vor reuşi să centralizeze datele venite din teritoriu. Noi începând cu ora 9.00 am raportat fiecare şcoală în parte cine doreşte să rămână în continuare în grevă, cine doreşte să preia activitatea”, a afirmat Bogdan Cârstea, informază News.ro.

El a precizat că greva încetează dacă procentul celor care doresc acest lucru este sub 50%.

“Este o mică perioadă de timp între 9 – 12, 13, perioadă tehnică, în care cele două federaţii sindicale centralizează datele şi aflăm cu siguranţă procentul. Continuarea grevei sau revenirea la clasă depinde exclusiv de acest lucru. Dacă la momentul centralizării datelor federaţiile constată că numărul profesorilor care doresc să continue greva este sub 50% atunci greva încetează. Greva încetează chiar dacă nu apare ordonanţa în Monitorul Oficial”, a mai explicat Bogdan Cârstea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.