Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorii au prioritate la vaccinare − anunțul ministrului Educației

Pinterest
profesori tabla

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că a stabilit cu coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, ca, din a doua jumătate a lunii februarie, personalul din învăţământ să aibă ”o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare”. Ministrul afirmă că angajaţii din sistem au disponibilitate la vaccinare. De asemenea, Cîmpeanu anunţă că, de la reluarea cursurilor, nu a existat niciun caz de elev cu simptome, informează News.ro.

”Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o declaraţie de presă.

Ministrul a precizat că angajaţii au disponibilitate la vaccinare, pentru a contribui la siguranţa sanitară în şcoli.

”Îmi exprim încrederea că, prin responsabilitatea fiecăruia dintre cei implicați, în şcoli nu vor apărea focare şi nu vom fi nevoiţi să închidem şcolile după ce le-am deschis. Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, vă asigur că (...) nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în România”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Ministrul a precizat că, de la deschiderea şcolilor, nu a existat niciun caz în care să fie necesară suspendarea activităţii unor clase sau şcoli.

Mai mult, ministrul a precizat că nu au existat nici măcar cazuri de elevi cu simptome.

Sorin Cîmpeanu a precizat că raportările din ziua de vineri vor fi luate în calcul pentru a decide cum se vor desfăşura cursurile în săptămâna următoare.

Întrebat ce se întâmplă în cazul părinţilor care nu doresc să-şi trimită copiii la şcoala din lipsa de încredere că nu se vor infecta, Cîmpeanu a precizat: ”Încrederea este un factor destul de dificil de cuantificat. Ordinul precizează foarte clar situaţiile în care elevii nu vor merge la şcoală şi vor continua în online”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.