Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorii nu pot refuza să folosească numele preferate de elevii transsexuali (SUA)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală sala de clasa

Profesorii nu pot refuza să folosească numele preferate de elevii transsexuali

Un liceu din Indiana nu a încălcat legea când a forțat un profesor de muzică să demisioneze după ce acesta a refuzat, din motive religioase, să folosească numele preferate de elevii transsexuali, a decis vineri o curte de apel din SUA, potrivit AFP.

Drepturile profesorului, John Kluge, de a-și exercita convingerile religioase au fost contrabalansate de potențiala perturbare pe care comportamentul său ar putea-o avea asupra mediului de învățare de la Brownsburg High School din suburbiile orașului Indianapolis, a declarat Curtea de Apel a 7-a din Chicago.

Kluge a declarat că convingerile sale religioase creștine l-au împiedicat să se conformeze unei politici școlare care cere cadrelor didactice să folosească numele și pronumele preferate ale elevilor.

Inițial, școala i-a permis lui Kluge să le spună studenților pe numele de familie, dar a revenit asupra deciziei după ce a primit plângeri din partea studenților și a cadrelor didactice, potrivit documentelor depuse la tribunal. El a declarat că a demisionat în 2018 după ce i s-a spus că va fi concediat.

Kluge a dat în judecată districtul școlar în 2019, acuzându-l că a încălcat o lege federală care interzice discriminarea la locul de muncă pe bază de religie. El căuta să își recupereze locul de muncă și daune bănești nespecificate.

Kluge este reprezentat de Alliance Defending Freedom, un grup juridic creștin conservator. Rory Gray, un avocat al grupului, a declarat că evaluează opțiunile lui Kluge.

"Decizia celui de-al 7-lea circuit arată de ce Curtea Supremă trebuie să stabilească standardul pentru acomodarea angajaților religioși", a declarat Gray într-o declarație.

Avocații școlii nu au răspuns la o solicitare de comentarii.

Legea federală le cere angajatorilor să se adapteze la convingerile religioase ale lucrătorilor doar dacă acest lucru nu le-ar cauza o dificultate nejustificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.