Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorul Iovcev a fost eliberat. Parlamentul European cere UE să se implice în apărarea şcolilor româneşti din Transnistria

transnistria
Directorul liceului romanesc Lucian Blaga din Tiraspol a fost retinut
Liceul nu s-a înscris în Codul Vamal al Transnistriei şi la Codul Fiscal. Liceul din Tiraspol este persoană juridică şi ar trebui să i se acorde un cod fiscal de către Ministerul de Finanţe al Transnistriei. ”Faptul de a importa valută străină nedeclarată în Transnistria este o infracţiune care implică responsabilitate administrativă”, se mai arată în comunicatul Ministerului de Interne al Transnistriei.
Ion Iovcev va fi audiat joi, la ora 10.00, la Procuratura din Tiraspol. Banii pe care îi avea asupra sa -  114.000 lei moldoveneşti - erau salariile profesorilor, plătite de Ministerul Educaţiei din Chişinău.
Aceste acuzaţii sunt neîntemeiate, în condiţiile în care raioanele din stânga Nistrului fac parte din Republica Moldova.
Basescu cere OSCE eliberarea profesorului de la liceul romanesc Lucian Blaga  din Tiraspol
Mai multe surse din Tiraspol au povestit, pentru România Liberă, că profesorul a fost aşteptat la vamă de mascaţi şi a fost dus la sediul KGB din Tiraspol, unde a fost ţinut aproximativ şapte ore.
Profesorul este aşteptat mâine, la sediul Procuraturii din Tiraspol, să dea explicaţii în legătură cu banii pe care îi avea asupra sa.
Profesorul Iovcev a fost eliberat şi în urmă cu puţin timp a ajuns acasă, am aflat de la Raisa Pădurean, directorul adjunct al Liceului Lucian Blaga din Tiraspol. Doamna directoare mi-a spus că a discutat foarte puţin cu colegul ei. Acesta se află într-o stare destul de rea, după experienţa prin care a trecut. Raisa Pădurean nu a putut da mai multe detalii despre starea în care se află Ion Iovcev.
Ce a mai spus doamna Pădurean este că separatiştii care l-au reţinut pe Ion Iovcev i-au confiscat tot ce avea asupra lui, în primul rând salariile celor 23 de profesori din liceu. Profesorului Iovcev i-au mai fost confiscate telefoanele şi actele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.