Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profeția lui Klaus Iohannis despre Uniunea Europeană: Cum va arăta peste 10 ani

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că rămâne un "euro-optimist" şi a subliniat că şi cetăţenii României susţin proiectul european.

"Rămân un euro-optimist, aşa cum şi cetăţenii români sunt susţinători din toată inima ai proiectului european şi cred că ceea ce a realizat Uniunea Europeană până acum oferă o bază solidă pe care va face faţă viitoarelor provocări şi oportunităţi", a afirmat şeful statului în cadrul dezbaterii "Să vorbim despre viitorul Europei" (Let's talk - Future of Europe), la care a participat online.

Citește și: Klaus Iohannis, explicații despre PNNR celor de la PPE: 'Ne-am concentrat să asigurăm un echilibru între nevoile şi priorităţile naţionale'

El a adăugat că, într-o lume în schimbare, Uniunea Europeană trebuie să rămână fidelă obiectivelor părinţilor fondatori.

"Răspunsul la provocări nu este în niciun caz simplu iar statele membre, instituţiile europene au responsabilitatea să facă Uniunea Europeană mai puternică, atât intern, cât şi ca actor global. Este, deci, important ca Uniunea Europeană să îşi consolideze capacităţile de previziune, astfel încât Uniunea Europeană să fie pregătită pentru viitor", a arătat el.

Preşedintele a vorbit despre modul în care vede Uniunea Europeană în viitor.

"Dacă luăm azi cele mai bune decizii, într-o manieră coezivă şi incluzivă, Uniunea pe care o văd eu în aproximativ zece ani este una unită şi coerentă, care construieşte şi realizează iniţiative, alături de parteneri ce gândesc asemenea - ţări, organizaţii, alte părţi implicate -, o uniune deschisă şi care investeşte în extinderea fundamentului pentru o comunitate globală construită pe democraţie, stat de drept şi drepturile omului. Văd o Uniune care va deveni mai receptivă şi care va acţiona în baza solidarităţii", a punctat el.

Dezbaterea, la care au mai participat preşedintele Grupului PPE, Manfred Weber, şi europarlamentarul Siegfried Mureşan, a fost organizată de către Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.