Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul Allianz a depășit așteptările și a crescut cu peste 83% în primul trimestru

Allianz SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, a raportat miercuri un avans neaşteptat, de 83,4%, al profitului net în primul trimestru din 2021, pe fondul reducerii presiunilor asupra afacerilor sale provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmit DPA şi Reuters, arată Agerpres.

Rezultatele vin în urma redresării înregistrate pe segmentul de daune şi accidente (property and casualty), precum şi la divizia de asigurări de viaţă şi de sănătate, a anunţat grupul german, care a confirmat şi ţinta de profit pe 2021.

Profitul net atribuibil acţionarilor a urcat la 2,60 miliarde de euro (3,15 miliarde de dolari) în primul trimestru din 2021, de la 1,40 miliarde de euro în perioada similară din 2020, şi peste nivelul de 2,04 miliarde de euro previzionat de analişti.

"Este un început de an încurajator, care ne face încrezători că ne vom îndeplini ţintele de profit în 2021", a afirmat directorul general Oliver Baete.

Allianz se aşteaptă să înregistreze anul acesta un profit operaţional de 12 miliarde de euro, plus/minus 1 miliard de euro.

Anterior, compania germană abandonase ţinta de profit operaţional pentru 2020, între 11,5 şi 12,5 miliarde de euro, din cauza incertitudinilor economice provocate de pandemie. Anul trecut, aceasta a raportat prima scădere a profitului operaţional din aproape un deceniu. În 2019, profitul operaţional s-a situat la 11,86 miliarde euro.

Citește și: Victor Ponta: 'Din acest motiv mi-au fabricat dosare penale. Acum mor în fiecare zi, în spitale, mai mulți oameni decât atunci într-un club privat'

Câştigurile pe acţiune au urcat la 6,20 euro în primul trimestru din 2021, de la 3,21 euro în perioada similară din 2020, în timp ce profitul operaţional a înregistrat un avans de 44,8%, la 3,30 miliarde de euro. În schimb, veniturile totale au scăzut cu 2,6% în primele trei luni din acest an, la 41,40 miliarde de euro.

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.