Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul Microsoft a ajuns la 5,20 miliarde de dolari, pe fondul stabilizării pieței PC-urilor

microsoft

Microsoft Corp, cel mai mare producător de software la nivel mondial, a raportat o creștere de 3,6% a profitului în trimestrul patru din 2016, datorită avansului rapid al operațiunilor de cloud computing și al stabilizării pieței PC-urilor, transmit AP, Bloomberg și Reuters.

La Bursa de la New York, acțiunile companiei americane au închis în creștere joi, la 64,27 dolari. În ultimele 12 luni, titlurile Microsoft au crescut cu 23,2%. Profitul net a urcat în perioada octombrie-decembrie 2016 la 5,20 miliarde de dolari, sau 0,66 dolari per titlu, față de 5,02 miliarde de dolari, sau 0,62 dolari per titlu în trimestrul patru din 2015.

La divizia de PC-uri, vânzările au scăzut cu 5% în trimestrul patru din 2016, la 11,8 miliarde de dolari, peste estimările analiștilor, de 11,44 miliarde de dolari. Veniturile s-au situat la 24,1 miliarde de dolari, în timp ce veniturile ajustate au ajuns la 26,1 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor. În 8 decembrie, compania a finalizat cea mai mare achiziție a sa, rețeaua de socializare pentru carieră LinkedIn, pentru 26,2 miliarde de dolari. În perioada octombrie-decembrie 2016, LinkedIn a contribuit cu 228 de milioane de dolari la veniturile Microsoft.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.