Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul sistemului bancar din Republica Moldova a înregistrat o creștere de 78%

profit

Deși nu promitea optimism pentru dezvoltarea băncilor, profitul din luna martie a băncilor din Republica Moldova, a crescut cu 78%, valoarea profitului consolidat fiind în luna martie de 162,9 milioane lei, faţă de 116,4 milioane lei în urmă cu un an.

Conform analizei revistei financiare şi economice "Bănci şi Finanţe", saltul profitului din martie se datorează în principal la trei factori: creşterea veniturilor din dobânzi din împrumuturi şi alte active financiare cu 44 de milioane de lei, scăderea costului a deprecierii activelor cu 17,5 milioane de lei şi creşterea veniturilor din comisioane cu 19,8 milioane de lei, scrie știri.md

În luna martie, în ceea ce priveşte creşterea profitului cele mai reuşite au fost Moldova Agroindbank (+24,4 milioane lei) şi Eximbank (+9,8 milioane lei).

Volumul activelor totale ale băncilor pe lună a scăzut cu 0,2% (minus 204 milioane lei), constituind 104,528 miliarde de lei până la 1 aprilie.

Cea mai mare creştere a activelor din martie a fost prezentată de Victoriabank (+281,7 milioane lei).

Portofoliul de credite a continuat tendinţele pozitive, manifestând o creştere a volumului creditelor cu 2,1% (+955,3 milioane lei). În acelaşi timp, nouă bănci din 11 şi-au îmbunătăţit indicatorii de creditare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.