Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prognoza METEO: Cum va fi vremea în weekend

meteo

Vineri vremea va fi normală termic în regiunile intracarpatice, dar uşor mai rece în restul teritoriului. În jumătatea de vest a ţării înnorările vor fi temporare şi local, în special seara, va ploua mai ales sub formă de averse, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. În celelalte zone cerul va fi mai mult noros şi pe spaţii restrânse, în special în sud-est, la deal şi la munte, va ploua slab sau va burniţa.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade. Vântul va avea intensificări susţinute în sudul Banatului şi zona montană aferentă, dar local şi temporar şi în celelalte regiuni. Dimineaţa izolat se va semnala ceaţă.

Vezi şi: Europa, împărţită în trei. Prognoza METEO pentru toată iarna

Potrivit realitatea.net, în Capitală, dimineaţa 8...9 grade. Pe parcusrul zilei o vreme mai rece decât în mod normal la această dată cu o maximă de 13-14, la amiază. Cerul va fi noros şi trecător vor fi condiţii de ploaie slabă sau burniţă.

La munte în zona Carpaţilor Occidentali, precum şi în grupa vesticã a Carpaţilor Meridionali, local si temporar va ploua, mai ales seara şi în cursul nopţii. Izolat cantităţile de apă vor putea depăşi 15 l/mp. În restul masivelor montane, cerul va fi mai mult noros, dar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala doar pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări susţinute în zona Munţilor Banatului. Temperatura aerului se va apropia de valorile termice normale ce ar trebui să se înregistreze în această perioadă a anului. Vor fi 14 grade la Paltinis, 12 la Preadeal, 9 la Semenic, 9 la Sinaia, 16 la Stina de Vale si 9 la Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Weekendul vine tot cu nori şi ploaie în masivele vestice şi nordice, cu nori şi în restul zonei montane dar cu ploi răzleţe şi slabe. Vântul va prezenta intensificări sâmbătă dar va slăbi în intensitate duminică. Valorile de temperatură, în jurul celor normale, au o tendinţă de creştere duminică.

Sâmbătă vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii octombrie în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 garde la Miercurea Ciuc şi Suceava şi 19 grade în Baia Mare. Va ploua local în vestul, centrul şi nordul ţării şi izolat în rest. Vântul va avea intensificări temporar în regiunile sudice, estice şi la munte, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe creste. Vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, dimineaţa vor fi 8-9 grade şi condiţii de ceaţă, posibil şi burniţă şi la amiază, 16-17 grade.

Duminică temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade la Suceava şi 19 grade la Alexandria, Giurgiu, Călăraşi şi Pitesti, poate şi 20 de grade în partea de sud a ţării. În vest, nord şi centru local va ploua, în timp ce, în restul regiunilor înnorările vor fi temporare, iar ploile, de altfel slabe cantitativ, se vor semnala izolat, cu precădere în partea de sud-est. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, 7-9 grade dimineaţa şi o maximă termica de 17...18 grade. Cerul va avea înnorări, îndeosebi seara, iar vântul va sufla slab.

Puţin soare în regiunile intracarpatice, în schimb ploi. În special spre seară, în Banat şi Crişana, ploi ce pot lăsa şi peste 15-20 de l/mp. Bate vântul susţinut în sudul Banatului. Valorile termice, in preajma normelor, vor fi la amiază de 19 grade la Timişoara şi Arad, 20 la Oradea şi Baia Mare, 18 la Cluj Napoca şi Sibiu şi 12-13 grade în depresiunile transilvane.

În sud, cer mai mult noros, cu ploi in Oltenia, în special în vestul regiunii unde pot fi şi peste 15-20 de l/mp si cu ploi slabe şi burniţe în Bărăgan. Maximele sunt mai mici decât ar fi normal, 15 grade la Drobeta Turnu Severin, 14 la Craiova, 15 la Giurgiu, 16 la Călăraşi şi 14 în Buzău.

În Dobrogea, cer noros, pe arii restrânse ploi slabe şi burniţe şi valori termice de 15-16 grade la amiază. Cel mai rece este în Moldova, 13 grade la Focşani, 12 în Bacău, 14 la Iaşi şi doar 10 la Suceava. Soarele rămâne după nori toată ziua, plouă slab sau burniţează pe ici pe colo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.