Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prognoza meteo pentru mini-vacanță: temperaturi caniculare, iar seara vin ploi torențiale

meteo canicula

Weekendul vine cu vreme destul de caldă în cea mai mare parte a țării, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat. La munte, în special în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, precum și în Maramureș, nordul Moldovei, Transilvania și Crișana, mai ales după orele amiezii, vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și va cădea grindină. Săptămâna următoare debutează cu vreme instabilă în majoritatea regiunilor. Se vor semnala averse cu caracter torențial cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Citește și: Schimbare RADICALĂ în toată Europa: vești URIAȘE pentru toți românii

Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la munte și în regiunile vestice, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 19 grade, informează Romania TV.

BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14...16 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei în cea mai mare parte a țării, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat. La munte, în special în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, precum și în Maramureș, nordul Moldovei, Transilvania și Crișana, mai ales după orele amiezii, vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp și punctiform 25...35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala local și în Banat, în vestul și nordul Olteniei și în nordul Munteniei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 21 de grade pe litoral, până la 32 de grade în Lunca Dunări, iar cele minime se vor încadra între 10 și 18 grade.

BUCUREŞTI. Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. În zonele de deal și de munte, precum și în Maramureș, Moldova, Transilvania și Crișana înnorările vor fi temporar accentuate și vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și va cădea grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 15...20 l/mp și punctiform 25...35 l/mp. În aceste regiuni, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă și se vor apropia de normalul perioadei. În rest, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala local. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade pe litoral și 32....33 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime între 11 și 18 grade.

BUCUREŞTI Vremea va rămâne călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jur de 31 de grade. Cerul va fi variabil, iar în special spre seară și în prima parte a nopții probabilitatea de apariție a averselor, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Minima termică va fi de 16...18 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele deluroase și montane. În special după-amiaza și în prima parte a nopții, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi importante. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade pe litoral și 30...31 de grade în sud-vestul țării, iar cele minime se vor încadra între 11 și 18 grade. BUCUREŞTI Vremea se va răci față de ziua precedentă și va deveni în general instabilă. În special spre seară și la începutul nopții înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi în jur de 28 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. În cea mai mare parte a țării vremea va fi instabilă. Înnorările vor fi temporar accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi importante. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 23 și 31 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19...20 de grade pe litoral.BUCUREŞTI Vremea va fi în general instabilă. Îndeosebi spre seară și la începutul nopții înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 28 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

De miercuri vremea se va încălzi treptat, iar probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată la începutul și sfârșitul intervalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.