Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prognoză surprinzătoare anunțată de meteorologi: Cum va fi vremea în weekend, în România

www.radiotimisoara.ro
termometru, vremea

Vremea se încălzeşte şi rămâne peste valorile normale pentru această perioadă a anului.

Vineri, în cea mai mare parte a ţării, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, exceptând regiunile sudice şi sud-vestice, unde se vor înregistra temperaturi diurne uşor mai ridicate decât cele normale pentru această dată din an.

Citește și: Lovitură pentru România: Acreditarea laboratorului antidoping de la Bucureşti a fost SUSPENDATĂ de Agenţia Mondială! Care este motivul

Cerul va fi variabil, cu înnorări în special în prima parte a zilei în vest, centru şi sud-est, iar seara cu precădere în jumătatea de nord a ţării, unde doar trecător şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1...2 grade în nordul Moldovei şi 9 grade în Lunca Dunării. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, vremea se va încălzi, astfel că valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această dată. 8 grade maxima la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special în prima parte a zilei dar fără ploaie.

Sâmbătă, valorile termice vor fi în continuare puţin mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei în sud și sud-vest şi în limite normale în restul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade la Miercurea Ciuc și 11 grade la Drobeta.

Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și doar cu totul izolat, cu precădere în zona Carpaților Orientali va ninge slab. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. -2...0 grade dimineaţa şi 8-9 grade la amiaza.

Citește și: Viorica Dăncilă, somată să-și ceară scuze public. Ce gafă uriașă a făcut premierul României

Duminică, valorile termice diurne vor marca o scădere față de zilele anterioare, îndeosebi în regiunile extracarpatice, astfel regimul termic va fi normal pentru această dată din an în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra intre 0 la Suceava și 6-7 grade in Lunca Dunării, la Călăraşi.

Vor fi înnorări și precipitații, slabe cantitativ, în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș, Transilvania și în cea mai mare parte a Crișanei și a Moldovei, iar în rest vor fi ploi și doar trecător lapoviță sau ninsoare. Izolat, vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, în jur de 0 grade dimineaţa şi în jur de 4 grade la amiază. Cerul va avea înnorări si vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie și trecător lapoviță sau ninsoare.

În regiunile intracarpatice, cer mai mult noros iar în Maramureş trecător, pe arii restrânse, precipitaţii slabe, mai ales ninsori. Maximele, normale pentru această dată: 6 grade la Timisoara, 5 la Oradea, 4 la Baia Mare, 5 la Cluj si Brasov si 3 grade la Miercurea Ciuc. Dimineaţa, condiţii de ceaţă in zonele joase.

În sud, cer variabil cu înnorări în special în prima parte a zilei în Muntenia şi ceaţă dimineaţa în Oltenia. Maxime mai mari decât în mod obişnuit la această dată: 10 grade la Drobeta, 8 la Rm Vilcea si la Craiova, 9 la Giurgiu si 6 la Buzau.

Citește și: EXCLUSIV - Când are loc discuţia decisivă Klaus Iohannis - Tudorel Toader

În Dobrogea, vreme fără precipitaţii dar cu destul de mulăi nori si cu maxime apropiate de normal pentru aceasta dată: 6 grade maxima termica la Tulcea si 5 la Constanta.

Nici în Moldova nu se anunţă precipitatii desi norii sunt prezenti in cea mai mare parte a zilei. Dimineaţa izoalt sunt conditii de ceata. Temperatura la amiaza va avea valori in limitele normale ale datei: 2 grade la Suceava, 3 la Iasi, 5 la Bacau, Galati si Focsani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.