Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program prelungit la plata taxelor și impozitelor locale până la sfârșitul lunii martie

ghiseu finante

Bucureștenii din Sectorul 1 mai au la dispoziție două săptămâni pentru a-și achita cu reducere impozitele si taxele locale. Contribuabilii, persoane fizice, care își achită integral, cu anticipație, până la 31 martie 2017, obligațiile fiscale beneficiază de o reducere de 10%, potrivit legislației în vigoare.

În cazul în care impozitele locale, aferente anului fiscal 2017, nu sunt plătite anticipat, acestea pot fi plătite în două tranșe egale, la termenele scadente, respectiv 31.03.2017 și 30.09.2017.

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Primăria Sectorului 1 a decis, începând de luni, 20 martie până în data de 31 martie 2017, prelungirea programului la toate casieriile din această zonă administrativă. Astfel, în această perioadă, programul casieriilor se va prelungi zilnic, acestea fiind deschise publicului în intervalul orar 08:30-18:30.

În Sectorul 1, plata impozitelor se poate face cu numerar la una dintre casieriile situate în Strada Piața Amzei numărul 13, Calea Griviței numărul 208-210, Strada Pajura numărul 13, Strada Măguricea numărul 20A (Piața Aurel Vlaicu-cartierul Aviației) și casieria din incinta Primăriei Sectorului 1 - Bulevardul Banu Manta numărul 9.

Pentru a reduce birocrația, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția cetățenilor o infrastructură modernă și eficientă, care să le permită să-și achite contribuțiile la bugetul local în cel mai scurt timp și în condiții de deplină siguranță. Astfel, contribuabilii din această zonă administrativă pot opta pentru o gamă variată de modalități moderne de plată, cum ar fi plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Aproximativ 43% dintre persoanele fizice și-au plătit taxele locale folosind mijloace electronice

Citește și: ANAF le-a pus gând rău datornicilor: Conturile a peste 21.000 de români, blocate

Contribuabilii, persoane fizice, din Sectorul 1 folosesc din ce în ce mai mult plata cu cardul pentru a-și achita impozitele si taxele locale. În anul 2016, 43% dintre aceștia și-au achitat obligațiile fiscale datorate bugetului local folosind mijloace electronice de plată, din care 39% au folosit plata cu cardul, iar 4% au optat pentru serviciul ghișeul.ro. Restul de 57% dintre contribuabilii, persoane fizice, au achitat, anul trecut, impozitele și taxele locale în numerar.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata impozitelor și taxelor locale cu cardul sunt:

Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;

Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;

Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe Internet prin www.ghiseul.ro;

Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ-teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Cum se pot plăti impozitele în Sectorul 1 altfel decât la casierie?

Plata cu cardul

Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1 pune la dispoziția contribuabililor terminale electronice pentru derularea tranzacțiilor prin intermediul cardurilor (P.O.S).

Se pot achita cu cardul contribuțiile datorate bugetului local la toate centrele aflate în administrarea Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1.

Plata cu ordin de plată

Se poate achita cu OP prin banca unde contribuabilul are cont deschis. Pentru codul de cont corespunzător plății dorite este necesar să se acceseze ”Lista de conturi IBAN”, de pe site-ul http://www.impozitelocale1.ro.

Plata prin mandat poștal

Contribuabilul se prezintă la oficiul poștal și achită suma ce reprezintă impozitul pe clădire, teren, auto etc. Mandatul are două părți: mandatul poștal propriu-zis și cuponul.

Plata prin Ghiseul.ro (Sistemul Național Electronic de Plată online cu Card Bancar)

Persoanele fizice pot plăti toate obligațiile fiscale locale și prin site-ul www.ghiseul.ro, operat de Centrul Național pentru Managementul Societății Informaționale, după obținerea credențialului de la sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1, Serviciul Stabilire, Impunere și Asistență Contribuabili Persoane Fizice, din strada Piața Amzei numărul 13 sau on-line prin obținerea datelor de acces direct din site-ul www.ghiseul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.