Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul Alimentar Mondial: 'Conflictul din Ucraina riscă să agraveze foametea în Yemen'

yemen, criza

Creşterea preţurilor la carburanţi şi la produsele alimentare din cauza escaladării conflictului din Ucraina riscă să agraveze foametea în Yemen, ţară aflată de ani de zile în război, a avertizat joi Programul Alimentar Mondial (PAM), informează AFP.

PAM a anunţat deja săptămâna trecută că este în căutare de fonduri şi că e nevoită să reducă raţiile pentru opt milioane de persoane, pentru a da prioritate altor cinci milioane "aflate în pragul foametei".

Această situaţie s-ar agrava şi mai mult după operaţiunea militară împotriva Ucrainei lansată joi în zori de Vladimir Putin.

Acest atac a făcut să crească puternic preţurile la gaz şi petrol, Rusia fiind unul dintre primii producători mondiali ai acestor carburanţi, barilul depăşind 100 de dolari joi, o premieră după 2014, potrivit Agerpres.ro.

Preţurile la cereale - Ucraina şi Rusia fiind printre cei mai mari exportatori de cereale - au atins de asemenea niveluri record.

Agenţia ONU a subliniat că preţurile la produse alimentare "au crescut de peste două ori" în 2021, în cea mai mare parte a Yemenului.

Yemenul este scena unui război între forţele guvernamentale, susţinute de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, şi rebelii houthi, susţinuţi de Iran. În cei peste şapte ani, acest conflict s-a soldat, potrivit ONU, cu 377.000 de morţi, în mare majoritate ca urmări indirecte ale luptelor, care au dus la răspândirea foametei, a bolilor şi la epuizarea rezervelor de apă potabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.