Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul de burse pentru cetăţenilor străini din statele non-UE continuă

conferinta studenti romani

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat, luni, Programul anual de burse oferite de România, prin MAE, cetăţenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2022-2023.

Potrivit unui comunicat MAE transmis, noua procedură de accesare a Programului anual de burse ţine cont de necesitatea adaptării acestuia la noile provocări generate de pandemia de COVID-19, precum şi de schimbarea fundamentală a modului în care cetăţenii interacţionează cu instituţiile publice, digitalizarea reprezentând una dintre priorităţile înscrise pe agenda Uniunii Europene şi a Guvernului României.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe a digitalizat depunerea candidaturilor cetăţenilor străini interesaţi de aceste burse şi a dezvoltat, cu sprijinul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educaţiei, o platformă online pentru încărcarea documentelor necesare, în limbile engleză şi franceză. Realizată în premieră, noua platformă virtuală este adaptată tendinţelor actuale şi prezintă o interfaţă cu capabilitate multi-device de accesare a informaţiilor.

Prin noul program, MAE reiterează sprijinul său constant pentru o educaţie în spiritul înţelegerii interculturale, al cunoaşterii şi respectării drepturilor fundamentale ale omului, ca modalitate de combatere a intoleranţei, a radicalizării în rândul tinerilor, a tensiunilor dintre comunităţi şi a discursului instigator la ură, din nou în creştere la nivel global. În egală măsură, prin promovarea activă a educaţiei ca instrument central al politicilor României de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi prin introducerea tematicii "educaţia şi tinerii" pe agenda de priorităţi a diplomaţiei multilaterale a ţării noastre, MAE reconfirmă atenţia prioritară pe care o acordă încurajării multiculturalismului şi multilingvismului în lume.

Candidaţii interesaţi de Programul de burse pentru anul universitar 2022-2023 pot accesa platforma online pentru depunerea dosarelor de candidatură fie direct la adresa scholarships.studyinromania.gov.ro, fie prin accesarea site-ului Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro) sau a site-ului MAE, secţiunea Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE (www.mae.ro/node/10250).

Aplicaţiile individuale ale candidaţilor pot fi încărcate pe platforma online în perioada 20 decembrie - 15 martie 2022, rezultatele selecţiei urmând a fi anunţate la data de 15 iulie 2022. Mai multe detalii privind condiţiile de eligibilitate, nivelurile de studii acoperite şi documentele necesare pentru depunerea candidaturilor pot fi obţinute accesând site-urile menţionate, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.