Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul "Limba română, educaţie şi comunicare", lansat în Belgia

educatie

 

Programul "Limba română, educaţie şi comunicare" a fost lansat în Belgia, cu prilejul vizitei pe care ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, a efectuat-o, în perioada 6 - 8 iunie, la Bruxelles, informează un comunicat al MRP transmis vineri AGERPRES.


Ca parte a programului, asociaţiile româneşti au primit manuale şi suporturi de curs în limba română pentru clasele primare, însoţite de CD-uri cu lecţii pentru predare interactivă.


Citeşte şi: Memorial dedicat victimelor atentatului de la Nisa


Pe agenda ministrului Andreea Păstârnac s-au aflat şi întrevederi cu reprezentaţii mediului asociativ din Belgia, precum Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română, EuropaNova Bruxelles, RomBel - Comunitatea Românilor din Belgia, Centrul de Expertiză Europeană - EuroPuls sau GRASP - Societatea Globală a Tinerilor Profesionişti şi Studenţi Români.


În cadrul întâlnirilor, ministrul pentru Românii de Pretutindeni a evidenţiat acţiunile dedicate promovării şi menţinerii limbii române ca element identitar în domeniul educaţiei, în mass-media, precum şi în viaţa cotidiană.

Potrivit MRP, discuţiile au vizat şi eforturile depuse de Guvern prin programele dedicate reinserţiei românilor care decid să se întoarcă în ţară, precum proiectul-platformă 'Bursa locurilor de muncă' sau proiectul Diaspora 'Start-up'.


Citeşte şi: Două muzee consacrate unui celebru CREATOR DE MODĂ, construite până la finalul anului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.