Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul Prima chirie, la un pas de eşec. Câți șomeri au cerut ajutor de chirie

casa

Programul Prima chirie pare sortit eșecului. Și asta pentru că doar 15 şomeri s-au înscris pentru obţinerea subvenţiilor de la stat pentru chirie din luna iunie până în prezent prin acest program, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit Ziarul Financiar.

Prima chirie este un program prin care şomerii care îşi găsesc un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 kilometri de domiciliu pot beneficia de o subvenţie de maximum 75% din valoarea chiriei, dar nu mai mult de 900 de lei pe lună.

"Normele de aplicare ale Programului Prima Chirie (HG nr. 374/2017) prin care se reglementează metodologia de acordare a primei de relocare şomerilor înregistraţi la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă şi care îşi schimbă domiciliul la o distanţă mai mare de 50 km pentru a se încadra în muncă au fost publicate în Monitorul Oficial în data de 06.06.2017. Având în vedere perioada scurtă ce a trecut de la adoptarea normelor de aplicare ale programului Prima chirie, menţionăm faptul că din datele parţial centralizate pentru primele şapte luni ale anului în curs, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă au înregistrat un număr de 15 solicitări", arată reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Citeşte şi: Noi IMAGINI în scandalul medicului TÂRÂT de poliţişti pe stradă. Godină: 'Sper că i se va întocmi dosar penal' - VIDEO 18+ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.