Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Progrese înregistrate în lupta împotriva incendiilor din California. Peste 485.000 de hectare au fost transformate în cenușă

Twitter
incendiu California

Mii de pompieri americani, canadieni şi australieni desfăşuraţi în California în încercarea de a controla uriaşele incendii care fac ravagii de mai multe zile în acest stat american au înregistrat progrese, luni, în lupta cu flăcările, profitând de condiţiile meteorologice mai favorabile decât se estimase, informează marţi AFP.

În total, potrivit guvernatorului statului California, Gavin Newsom, peste 485.000 de hectare, suprafaţă echivalentă cu cea a Marelui Canion, au fost transformate în cenuşă de cele 625 de incendii active, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi trage semnalul de alarmă: Klaus Iohannis și pericolul dictaturii în România

17 dintre cele 625 de focare considerate majore, a adăugat guvernatorul, incendiile denumite ''LNU Lightning Complex'' şi ''SCU Lightning Complex'' au devenit cele mai mari din istoria Californiei.

Primul dintre aceste două incendii a izbucnit la nord de San Francisco la data de 8 august şi era controlat în proporţie de 22% luni după-amiază. Cel de-al doilea, care a izbucnit în aceeaşi zi, la sud-est de San Francisco, era controlat în proporţie de doar 10% la începutul zilei de luni.

Un alt incendiu major, ''CZU Lightning Complex'', a mistuit zone situate mai aproape de coastă.

Mare parte dintre aceste incendii au fost provocate de fulgere şi de temperaturile record din centrul şi nordul Californiei. Ele au distrus peste o sută de case şi alte structuri şi reprezintă o ameninţare la adresa a 100.000 de alte clădiri, potrivit autorităţilor.

În total, aproximativ 14.000 de pompieri au fost trimişi la faţa locului din California dar şi din alte state din SUA, Australia şi Canada în încercarea de a controla incendiile.

De o amploare fără precedent, focarele au survenit relativ devreme în acest sezon al incendiilor, care durează de obicei din august până în noiembrie.

Temperaturile ridicate şi nivelul redus de umiditate care au alimentat flăcările săptămâna trecută s-au atenuat într-o oarecare măsură, luni, oferind un răgaz relativ pentru pompieri. Noi furtuni, prognozate pentru duminică, timp de trei zile, nu s-au mai produs, însă autorităţile au solicitat populaţiei să nu lase garda jos.

Aproape 240.000 de persoane au fost evacuate până luni din cauza incendiilor de vegetaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.