Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect care prevede restricţionarea accesului cu autovehiculele în zona centrului istoric din Braşov, pus în dezbatere publică de autorităţile locale

targ de craciun brasov

Primăria municipiului Braşov a pus în dezbatere publică un document care reglementează circulaţia autovehiculelor în zona centrului istoric al oraşului, în zilele de la sfârşit de săptămână şi în cele în care sunt sărbători legale. Documentul defineşte, pe de o parte, zona considerată ”Centrul vechi” al Braşovului, iar pe de altă parte stabileşte categoriile de autovehicule care au acces în această zonă şi modalităţile de obţinere a accesului. Braşovenii pot face propuneri pe acest subiect până pe data de 5 februarie, potrivit nerws.ro.

Potrivit primarului municipiului Braşov, Allen Coliban, implementarea unor restricţii pentru autovehicule în Centrul Vechi al oraşului este o ”măsură pe care mii de braşoveni o susţin public”.

”Regulamentul propus consultării publice defineşte clar două aspecte. Primul este definirea zonei - Centrul vechi, tot ceea ce începe de la Bulevardul Eroilor şi până la Pietrele lui Solomon, între Drumul Poienii şi Tâmpa - o zonă care are două puncte principale de acces, strada Mureşenilor şi strada Castelului. Toată această zonă se supraaglomerează cu ocazia sărbătorilor, dar şi a weekend-urilor în care vin foarte mulţi turişti. Al doilea aspect se referă la categoriile care au acces în această zonă şi la modalităţile de obţinere a accesului. Vorbim atât de acces permanent, cât şi modalităţi de acces temporar”, anunţă edilul, marţi, pe reţelele de socializare.

Braşovenii pot face propuneri pe marginea proiectului de regulament până pe data de 5.

La nivelul municipiului a fost lansată, de asemenea, o petiţie pentru limitarea accesului autovehiculelor în centrul istoric al Braşovului, în weekenduri, primarul făcând apel către locuitorii oraşului să semneze documentul. Peste 3.500 de persoane au semnat deja petiţia.

Proiectul de regulament prevede restricţionarea accesului autovehiculelor, în zona centrului istoric al oraşului Braşov, la sfârşit de săptămână, de vineri, începând cu ora 18:00, până duminica, la ora 22:00, dar şi în zilele de sărbători legale şi în alte zile, stabilite la propunerea Primăriei Municipiului Braşov, cu avizul Comisiei de Circulaţie a Municipiului Braşov.

Excepţie vor face, conform propunerilor din document, autovehicule care primesc permis de acces în centrul istoric, respectiv: riverani, serviciile de urgenţă, cele de utilitate publică, cele de transport public (inclusiv în regim taxi sau ride-sharing, de curierat sau livrare la domiciliu).

”Vor avea în continuare acces cei care lucrează în zonă, turiştii cazaţi la unităţile de turism autorizate, precum şi aparţinătorii rezidenţilor, pentru situaţiile în care cei din urmă au nevoie de îngrijire. De asemenea, vor avea acces cei care participă la diferitele evenimente ale instituţiilor de cult, persoanele cu dizabilităţi sau cei care execută diverse reparaţii de urgenţă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov.

Amenzile pentru cei care vor încălca regulamentul vor fi, conform legii, între 1.000 şi 1.500 de lei şi vor fi aplicate de către Poliţia Locală Braşov.

Regulamentul este propus în condiţiile în care studiile de trafic realizate pentru acea zonă arată că „principala problemă a centrului istoric este dată de faptul că acesta funcţionează ca o imensă fundătură, astfel că în momentele în care volumele de trafic sunt prea mari (peste 1500 vehicule / oră pe strada Mureşenilor) întreaga reţea de circulaţie rutieră se blochează” iar ”acest aspect face cvasi-imposibilă accesarea sau părăsirea zonei de către serviciile de urgenţă şi limitează accesul rezidenţilor la propriile gospodării”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.