Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de lege: amenzi mai mici pentru bicicliști

piste biciclete

Amenzile aplicate bicicliștilor de către poliția rutieră ar putea să fie încadrate într-o clasă mai mică de sancțiuni, potrivit unui proiect de lege votat la sfârșitul anului trecut de senatori și care va ajunge la votul decisiv al deputaților, având propunere de adoptare. Astfel, valorile amenzilor primite de către bicicliști vor scădea cu mai mult de jumătate.

O propunere legislativă pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice a trejcut de Senat și trebuie să ajungă în Camera Deputaților (decizională). Proiectul propune amenzi mai mici pentru bicicliștii care încalcă regulile de circulație.

Mai exact, potrivit avocat.net, proiectul urmărește ca sancțiunile contravenționale aplicate bicicliștilor să fie încadrate a o clasă mai mică – de la clasa III la clasa I, ceea ce înseamnă o scădere a cuantumului amenzilor de la șase-opt puncte la două-trei.

Acum, amenzile pentru bicicliști sunt cuprinse între 870 și 1 160 de lei. Dacă proiectul va trece de Camera Deputaților, acestea voor scădea la cuantumuri între 290 și 435 de lei.

Inițiatorii acestui proiect de lege motivează că măsura reducerii amenzilor pentru bicicliști “face de multe ori ca încălcări ale legii de către bicicliști să nu fie sancționate, polițiștii fiind descurajați de nivelul exagerat al sancțiunilor să amendeze bicicliștii așa cum ar face, de exemplu, cu pietonii, care sunt încadrați la clasa I, unde amenzile au un nivel rezonabil. Prin urmare, un nivel mai mic al amenzilor ar face ca și bicicliștii care ncalcă regulile de circulație să fie sancționați, ducând, astfel, pe termen lung, la însușirea și respectarea prevederilor Codului Rutier”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.