Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de lege bipartizan în Senatul SUA pentru a restricţiona fuziunile marilor grupuri din sectorul tehnologiei

Europa FM
Senat SUA

Doi senatori americani au propus un proiect bipartizan care prevede restricţionarea achiziţiilor făcute de Amazon şi alţi giganţi ai sectorului tehnologiei, transmite Reuters.

Biroul senatoarei Amy Klobuchar, democrată care prezidează grupul antitrust al Comisiei Judiciare din Senat, a declarat vineri că ea şi republicanul Tom Cotton au introdus un proiect de lege care vizează companii precum Google, divizie a grupului Alphabet, şi Facebook.

Proiectul de lege ar face mai uşor pentru guvern să oprească tranzacţiile despre care crede că încalcă legea antitrust, solicitând companiilor să demonstreze unui judecător că tranzacţiile sunt bune pentru concurenţă şi, prin urmare, legale, informează News.ro.

Un proiect de lege similar, introdus de reprezentantul democrat Hakeem Jeffries şi alţii, a fost aprobat în Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanţilor şi aşteaptă un vot în plenul Camerei.

În mod tradiţional, este la latitudinea guvernului, în aplicarea legislaţiei antitrust, să arate că o anumită tranzacţie ar determina creşterea preţurilor sau că este ilegală din alte motive.

”Vedem din ce în ce mai multe companii care aleg să-şi cumpere rivalii în loc să concureze. Această legislaţie bipartizană va pune capăt acelor achiziţii anticoncurenţiale, făcând mai dificilă pentru platformele digitale dominante să-şi elimine concurenţii şi să sporească puterea de piaţă a platformei”, a spus Klobuchar într-un comunicat”.

În colaborare cu alţi colegi, Klobuchar a introdus în octombrie un proiect de lege care ar împiedica platformele Big Tech să-şi favorizeze produsele şi serviciile.

Alte proiecte de lege introduse urmăresc să controleze puterea uriaşă de piaţă a firmelor de tehnologie, inclusiv a liderilor din industrie precum Apple.

Până acum niciun astfel de proiect nu a devenit lege, deşi unul, care ar creşte resursele pentru agenţiile antitrust, a trecut de Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.