Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de lege: Românii care merg cu trotineta și nu respectă legea ar putea fi amendați și de Poliția Locală

trotineta electrica

Românii care circulă pe trotinete, despre care tot mai mulți șoferi și pietoni se plâng că au devenit un pericol în trafic, ar putea fi amendați de Poliția Locală, dacă încalcă regulile de circulație.

Recent a fost înregistrată la Senat o propunere legislativă prin care se doreşte ca abaterile conducătorilor de trotinete electrice să fie constatate şi amendate de poliţiştii locali, informează ZF.

Mai exact, este vorba despre propunerea legislativă B324/2023 pentru modificarea Legii poliţiei locale nr.155/2010, înregistrată la Senat în data de 22 mai 2023.

Prezenta propunere legislativă prevede ca la articol unic. Legea poliţiei locale, se modifică după cum urmează: -La articolul 7, litera j) se modifică şi va avea următorul cuprins: "j) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru incălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală,"

“Având în vedere pericolul la care sunt expuşi în special pietonii dar şi ceilalţi participanţi la trafic precum şi numărul mare al accidentelor rutiere produse din cauza utilizării acestor vehicule prin nerespectarea normelor legale este necesară modificarea şi completarea legii nr. 155/2010 prin acordarea poliţiei locale a atribuţiilor de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale în domeniul trotinetelor (vehicul cu 2 sau 3 roţi, utilizat pentru transportul unei singure persoane care nu este prevăzut cu loc şezând sau care este echipat cu loc şezând pentru conducător, al cărui punct de şedere de referinţă se află la o înălţime mai mica sau egală cu 540 mm în cazul celor cu 2 roţi, respective la o înălţime mai mică sau egală cu 400 mm în cazul celor cu 3 roţi, a cărei viteză prin construcţie este mai mare de 6 km/h dar nu depăşeşte 25 km/h şi care este echipat cu motor electric) ”, este stipulat în expunerea de motive.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.