Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de peste 4,6 milioane de euro pentru modernizarea străzilor din Motru şi achiziţionarea de autobuze

asfalt decopertare

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a semnat, miercuri, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, contractul pentru finanţarea unui proiect din fonduri europene în valoare de peste 4,6 milioane euro, investiţia vizând modernizarea infrastructurii rutiere şi achiziţionarea de autobuze potrivit Agerpres

Potrivit unui comunicat transmis de PNL Gorj, partid din care face parte primarul municipiului Motru, în cadrul proiectului vor fi modernizate cele mai importante străzi din oraş, acestea având şi cel mai mare grad de uzură, şi se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclete.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, care vizează creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, iar obiectivul general este crearea unui sistem de transport eficient, ecologic şi modern.

"Infrastructura rutieră va fi refăcută, unele dintre străzile ce urmează a fi modernizare nefiind reabilitate niciodată. Astfel, în cadrul proiectului, vor fi modernizate străzile Motrului, Glogovenilor (Râpa) şi Ciobăneşti (din satul Ploştina), precum şi străzile Motrului, Macului, Molidului, Gării, Parcului, Liceului, Arţarului, Bulevardul Trandafirilor, Aleea Teilor, Calea Tismanei şi drumul comunal 46A între străzile Motrului şi Râpa, străzi pe care se vor realiza şi piste pentru biciclete. Totodată, vor fi achiziţionate autobuze ecologice cu propulsie electrică, de capacitate medie, iar printre componentele principale ale proiectului se află realizarea unei autobaze ce constă într-un depou cu staţii de încărcare cu energie electrică a vehiculelor, amenajare a unui terminal, staţie de capăt pentru transportul public local. Proiectul cuprinde, de asemenea, realizarea de trasee pietonale şi achiziţionarea de componente de automate de eliberare, vânzare şi reîncărcare pentru carduri şi bilete, terminal de control, infrastructură centru de date. Se va implementa un sistem de management al traficului pentru transportul public local e-ticketing, sistem de informare a călătorilor, de supraveghere video şi un dispecerat video", se arată în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă precizează că, în cel mai scurt timp, vor începe procedurile pentru scoaterea la licitaţie a proiectelor tehnice, execuţia efectivă a lucrărilor pentru infrastructură urmând să demareze la începutul anului viitor, proiectul având termen de implementare 40 de luni.

"Valoarea proiectului este de 21.747.648 de lei, ceea ce reprezintă peste 4,6 milioane de euro, şi se adaugă altor 5 proiecte demarate, aflate în diverse etape de implementare, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 12 milioane de euro, unul dintre ele, în valoare de 100.000 de euro, pe Programul Operaţional Capacitate Administrativă, încheindu-se marţi. Printre proiectele aflate în desfăşurare se numără cel privind reabilitarea Casei de Cultură, reabilitarea 'zonei de mijloc' a municipiului, construirea unui bloc de locuinţe sociale, reabilitarea ambulatoriului de specialitate existent şi extinderea lui cu un corp nou. La acestea se adaugă alte 3 proiecte, cu fonduri guvernamentale, în valoare totală de aproximativ 1.600.000 lei", se mai menţionează în comunicatul PNL Gorj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.