Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, la Ateneul popular din Focșani

ateneul roman bucuresti

Mai multe ateliere şi concerte vor avea loc în perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular "Mr. Gheorghe Pastia" din Focşani, în cadrul proiectului "Classic for Teens" dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, a informat, luni, instituţia.

"Menirea proiectului Classic for Teens este aceea de a completa procesul educativ muzical desfăşurat în Focşani, cu exemple de succes menite să deschidă noi orizonturi tinerilor muzicieni în devenire. Intenţia organizatorilor este aceea de a aduce muzica acolo unde este mai mare nevoie de ea, prin crearea unor zone noi de cultură şi de a încuraja tinerele generaţii de muzicieni. Iniţiatorii proiectului cred în potenţialul muzicii clasice de a-şi influenţa în mod pozitiv publicul de toate vârstele şi în puterea muzicii de a transforma, de a depăşi graniţele unei simple activităţi agreabile. Şi mai mult, cred că a asculta muzică de calitate face parte dintr-un stil de viaţă care ne permite să ne păstrăm spontaneitatea şi bucuria lucrurilor deplin simţite", se arată într-un comunicat al Ateneului Popular.

Pe scena Ateneului Popular din Focşani vor avea loc concerte şi recitaluri de pian, canto, vioară şi acordeon, susţinute de Michael Abramovich (Germania), Filippo Tenisci (Italia), Ghenadie Rotari şi Valentina Vargiu (Italia), Ryo Terukina (Japonia) şi din România, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Răzvan Suma, Nicholas Lupu, Anta Agavriloae Barbu. Programul se va încheia cu concertul Cvintetului Ateneului "Mr. Gh. Pastia" şi al tinerilor muzicieni în devenire de la Liceul de Arte "Gh. Tăttărescu" din Focşani.

Evenimentul va fi prezentat de actriţa Roxana Lupu, cunoscută publicului pentru rolul Reginei Maria în lungmetrajul cu acelaşi nume, alături de actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal Focşani.

Potrivit organizatorilor, "Classic for Teens" este un mesaj de încurajare adresat tinerilor, artiştilor, publicului larg şi o speranţă de întoarcere la normalitate.

Evenimentul, cofinanţat de AFCN, este realizat de Hubart Agency în colaborare cu Primăria Municipiului Focşani, Ateneul Popular Focşani, Asociaţia culturală Propatria din Roma (Italia), având ca parteneri media AGERPRES, TVR-Internaţional, Radio România Cultural, Radio România Internaţional, Atlas tv şi Monitorul de Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.